Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων αναφορικά με τους τρόπους στήριξης στους Χανιώτες που διώκονται επειδή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές του μνημονίου.

Άνθρωποι από πολλούς διαφορετικούς φορείς και συλλογικότητες συμφωνήσανε πως και οι πρόσφατες διώξεις 11 Χανιωτών είναι στα πλαίσια της καταστολής και τρομοκράτησης κάθε διαφορετικής φωνής, κάθε φωνής εναντίωσης σε πολιτικές που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό.

Στη συζήτηση προέκυψε ότι η στάση των αλληλέγγυων δεν πρέπει να περιοριστεί στην πρόσφατη υπόθεση των 11 αλλά πρέπει να ασχοληθεί με όλους τους Χανιώτες που τα χρόνια του μνημονίου έχουν αποτελέσει στόχο των μηχανισμών καταστολής.

Γι' αυτό θα γίνει κάλεσμα προς σωματεία και φορείς της πόλης ώστε να καταθέσουν ψηφίσματα για το συγκεκριμένο ζήτημα και ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και κάποια πορεία.

Τέλος, σε μια θετική εξέλιξη, σύμφωνα με αναφορά που έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η υπόθεση των 6 (εκ των οποίων 2 μαθητές) της 28ης Οκτωβρίου του 2010 μπήκε στο αρχείο, εξαιτίας και της ενεργής αλληλεγγύης των πολιτών.

Ενημέρωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από το Κοινωνικό Στέκι

Με χθεσινή του ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών ενημερώνει για την ανοιχτή συνέλευση που είχε , καλεστεί με αφορμή τη δίωξη συμπολιτών μας για συμμετοχή τους σε κοινωνικούς αγώνες τα τελευταία 2 χρόνια:

Περίπου 150 άτομα από διάφορες συλλογικότητες, κόμματα, συνελεύσεις και σωματεία συμφώνησαν στο γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή έντασης της κρατικής καταστολής και ποινικοποίησης όχι μόνο των διωκόμενων αλλά εν δυνάμει οποιονδήποτε αγωνίζεται.

Εκφράστηκε η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και της άμεσης απάντησης στην προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας μας μέσω της αποχουντοποίησης αγωνιζόμενων.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε:

  • Συλλογή υπογραφών (επισυνάπτεται) στην αντίληψη του "ήμουν και εγώ εκεί"
  • Το να τεθεί το ζήτημα και να παρθούν ψηφίσματα από συνδικάτα και σωματεία
  • Η ενημέρωση/προπαγάνδιση μέσω μικροφωνικής και μοιράσματος κειμένων το Σάββατο 2/2/13 στην αγορά στις 10:00.
  • Η συνδιοργάνωση πορείας την Τρίτη 5/2/13 στις 19:00 στην πλατεία Αγοράς, με σύνθημα "Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων". Καλούνται όλες οι συλλογικότητες και τα σωματεία που θα στηρίζουν να υπογράψουν ως την Παρασκευή 1/2/13 στις 17:00. Το ραντεβού για αφισοκόλληση είναι το Σάββατο 2/2 στις 10:00 στην πλ. Αγοράς
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια ή το Αστυνομικό Μέγαρο όποτε και όταν καλεστούν σε απολογία.

email που μας σταλθηκε απο : http://www.stekichania.gr/


Πορεια αλληλεγγυης στους 11 που διωκονται για την διαδηλωση την 28η Οκτωβριου 2011 και στους 9 απο την κατάληψη της αντιπεριφερειας Χανιων τον Φλεβάρη του 2012