Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 19.00

Διαχειριστική συνέλευση

Σ/Κ: Καθαριότητα - Συνέλευση - Προβολή ταινίας

Αύριο 30 Μάρτη 2013 από τις 17.00 θα είμαστε στο στέκι για καθαριότητα και οργάνωση του χώρου ενώ από τις 19.00 θα ξεκινήσει η διαχειριστική συνέλευση. Οπότε από τις 17.00 και μετά ...είμαστε ανοιχτοί και σας περιμένουμε.

Ενώ για την Κυριακή 31 Μάρτη είπαμε να ανοίξουμε το μαγικό κουτί με τις ταινίες επειδή είχε αραχνιάσει. Και έτσι όπως έβαλα το χέρι μου μέσα βγήκαν δύο αντί για μία. Όχι, εντάξει, είναι too much να δούμε δύο ταινίες απανωτά αλλά επειδή δεν ήθελα να αδικήσω καμία, είπα να αποφασίσουμε όσοι παρευρεθούμε τη νύχτα της Κυριακής στις 20.00, μαζί, ποια τραβάει η όρεξη μας. Όσοι ξέρουν από τώρα ότι θα έρθουν μπορούν να δημιουργήσουν από τώρα μία επίπλαστη αγωνία ψηφίζοντας ταινία στα σχόλια! :-) Ας παρουσιάσω συνοπτικά τις 2 επιλογές μας:

1. Cogunluk (majority) του Seren Yüce (2010) διάρκεια 111'

Λίγο βαριά ταινία αλλά πολύ λίγο παιγμένη.Τούρκικης παραγωγής.

Ίσως η πρώτη και σημαντικότερη επανάσταση είναι αυτή. Να ξεφύγεις από την πλειοψηφία της σιωπής.

2. Le Havre του Aki Kaurismäki (2011) διάρκεια 93'

Πολύ πιο γνωστή και ίσως την έχουν δει πολλοί, περ/τερο αισιόδοξη και ανάλαφρη αφού ο Καουρισμάκι έχει βάλει το στοιχείο του με τους σουρεαλιστικούς του χαρακτήρες.

Μια πολύ ξεχωριστή ταινία για ένα θέμα αρκετά παιγμένο (και ποτέ λυμένο, ούτε καν στις συνειδήσεις μας), το μεταναστευτικό.

πηγή : http://taxidixwrisxarti.blogspot.com/2013/03/...