Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 11.00

Συνέλευση υπαλλήλων βιβλίου χάρτου Αττικής

Γενική Συνέλευση για την ανεργία και την ανάγκη συσπείρωσης των ανέργων του κλάδου [Κυρ.7/4, 11πμ]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
για την ανεργία και την ανάγκη συσπείρωσης των ανέργων του κλάδου

Η ανεργία έχει ήδη ξεπεράσει το 30% και οι άνεργοι-ες πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο. Οι άνεργοι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από όσους εργαζόμενους έχουν ακόμη δουλειά. Η ανεργία, η απασχόληση, η ημι-απασχόληση δεν χωρίζονται με σινικά τείχη. Στην εποχή που ζούμε ξέρουμε όλοι-ες πόσο εύκολο είναι να βρεθούμε στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ.

Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα ανέργων που να απαιτήσει, από κράτος και εργοδότες, εξασφάλιση εργασίας και μέτρα υποστήριξης των ανέργων. Για να μπορέσουν οι άνεργοι να ζήσουν με αξιοπρέπεια και όχι να πεταχτούν στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και να οργανώσουμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για τη στήριξη των ανέργων. Η ανεργία δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε ανέργου, αλλά ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους συλλογικά.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής διεκδικεί: Επίδομα ανεργίας 900 ευρώ όσο και ο κατώτερος μισθός για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμένουν εκτός εργασίας… Απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση της «προειδοποίησης απόλυσης» και των μειωμένων αποζημιώσεων… Πλήρης, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους… Δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, συγκοινωνίες για όλους. Διεκδικεί επίσης: μέτρα ενάντια στη θηλιά των τραπεζών, τη φόρο-ληστεία και τα χαράτσια, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια… μέτρα ώστε τα κοινωνικά αγαθά, η κοινωνική περιουσία, οι κοινωνικές υπηρεσίες να ανήκουν στους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Επιδίωξή μας είναι μέσα από την συνέλευση να προχωρήσουμε στη συγκρότηση επιτροπής ανέργων στο χώρο του βιβλίου. Να καταλήξουμε σε προτάσεις για την δικτύωση των συλλογικοτήτων των ανέργων και τη συμβολή και του δικού μας συλλόγου σε μια τέτοια κατεύθυνση. Για το πως το ζήτημα της ανεργίας και των ανέργων θα γίνει κεντρικό ζήτημα όχι μόνο του δικού μας σωματείου, αλλά όλων των σωματείων και του εργατικού κινήματος.

Οι συνάδελφοι-σες που το τελευταίο (αλλά και το προηγούμενο) διάστημα βρέθηκαν στην ανεργία είναι κομμάτι του σωματείου μας. Αν σήμερα δεν μοιραστούμε τις αγωνίες και τους αγώνες, αύριο θα μοιραστούμε τη φτώχεια και την ήττα. Το κάλεσμα λοιπόν του συλλόγου γι΄ αυτή τη συνέλευση είναι προς όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και άνεργους στο χώρο του βιβλίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με θέμα την ανεργία

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ στις 11.00 π.μ. στα γραφεία μας

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

………………………………………………………………………………………………

Κυριακή 7/4, 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία ενάντια στην πολιτική εργοδοτών-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ (συμβάσεις, ανεργία, μισθούς, απολύσεις, δημόσια αγαθά)

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2013/04/01/%c...