Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ-συζήτηση για την αστυνομική βία-καταστολή

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ <<INFOWAR- MAT ...ΣΕ 5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ>>

Η στρατιωτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και οι νέες τεχνικές της αστυνομίας στις δυτικές μητροπόλεις. Με τη βοήθεια πέντε τραγουδιών, από τη ροκ και χιπ-χοπ σκηνή των ΗΠΑ και της Ευρώπης, το “Infowar” παρακολουθεί αντίστοιχες ιστορίες αστυνομικής βαναυσότητας που σημάδεψαν αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα. Αναλύσεις και σχόλια στοχαστών και καλλιτεχνών όπως ο Γκι Ντεμπόρ, ο Μάνος Χατζιδάκις ή ο Ματιέ Κασοβίτς εμπλέκονται με ηλεκτρικές κιθάρες για να περιγράψουν τη μετεξέλιξη των αστυνομικών δυνάμεων από το Λος 'ντζελες και τη Γένοβα μέχρι τα προάστια του Παρισιού.

Επίσης, θα προβληθούν βίντεο ''εγχώριου ρεπερτορίου'' από τις κινητοποιήσεις σε Κερατέα, Σκουριές,Σύνταγμα...

Στη συζήτηση με θέμα «Κρατική Καταστολή- Αστυνομική Βία», θα συμμετέχουν νομικοί, κάτοικοι Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία, καθώς και μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

- Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Με τον όρο αυτοβοήθεια εννοείται η ενεργοποίηση των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Βασικά χαρακτηριστικά της αυτοβοήθειας είναι η αυτενέργεια, η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και κατά συνέπεια η αναίρεση της παθητικότητας.

Το Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης ,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών , ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...