Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 12.00

(Αναβλήθηκε) Κάλεσμα για τη δημιουργία συνεταιρισμού φροντίδας παιδιών

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο υποχωρούν δικαιώματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Το δικαίωμα στην παιδεία γίνεται προνόμιο λίγων.

Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή, ο μόνος δρόμος είναι να την πάρουμε στα χέρια μας.

Μια ομάδα εκπαιδευτικών παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μαζί με τους γονείς έναν συνεταιρισμό παιδικής φροντίδας στην Κωλέττη 29. Το εγχείρημα αυτό παίρνει ζωή και προκύπτει από τη συνάντηση των αναγκών των δικών μας και της κάθε οικογένειας. Για εμάς «Ο Παιζώδρομος» αποτελεί χώρο δημιουργίας. Για μια οικογένεια είναι ευκαιρία κάλυψης της ανάγκης για φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει την αρχή για διαφορετική προσέγγιση της παιδικής ηλικίας. Χρησιμοποιούμε ως εργαλεία τη συνεργασία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη δημιουργική αλληλεπίδραση της γνώμης, της φαντασίας και της συμπεριφοράς, την άμεση σύνδεση με την τοπική κοινωνία . Η προσπάθεια μας δεν αρχίζει και τελειώνει με τη λειτουργία του συνεταιρισμού καθώς στηρίζουμε την βιωσιμότητα μας στο διαρκή προβληματισμό ενώ παράλληλα εξελισσόμαστε μέσω της συνεχούς αυτομόρφωσης.

Η έμπρακτη συμμετοχή όλων ( εκπαιδευτικών, γονέων, παιδιών) τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Γι αυτό σας καλούμε το Σάββατο 20/4 ώρα 12.00 στo Nosotros για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε.

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Απρίλιος 19h