Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία Αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης

Πέμπτη 25.4.13, Μοναστηράκι 6μμ: Πορεία Αλληλεγγύης στο Athens Indymedia & τον 98 FM





πηγή : http://villa-amalias.blogspot.com/2013/04/254...


1 2 3 4 5 6

Η Ελευθερία της Διακίνησης των Ριζοσπαστικών Ιδεών είναι Αδιαπρα
Αθηνα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, 18:00
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Μοναστηράκι

Διοργάνωση: Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


Η ελευθερία της έκφρασης θα πάψει να είναι το υποκατάστατο της ελευθερίας του πράττειν, όταν η ζωντάνια και η ενεργητικότητα, που κρύβει, θα προλαμβάνουν και θα αποθαρρύνουν τις παραποιήσεις, επιφέροντας την αντιστοιχία ανάμεσα στην αδελφοσύνη των λέξεων και την αδελφοσύνη των ανθρώπων. Ραούλ Βάνεγκεμ (2003).

Στις 11/4 με εντολή της πρυτανείας του Πολυτεχνείου διακόπτεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε τρία μέσα οριζόντιας κοινωνικής πληροφόρησης του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, στο athens.indymedia, στον 98FM και στο Ράδιο Ένταση. Έχει προηγηθεί η εδώ και χρόνια καμπάνια του φασιστικού τόξου για τη φίμωση κάθε κοινωνικού μέσου πληροφόρησης, η οποία βρίσκει πλέον πρόσφορο έδαφος τόσο στο βαθύ κράτος (δικαστικό - εισαγγελικό σώμα/δυνάμεις καταστολής) όσο και στα επιτελεία των κυβερνώντων.

Στα σύγχρονα καθεστώτα του αστικού κοινοβουλευτισμού η ελευθερία της έκφρασης, όταν οι ριζοσπαστικές της εκφάνσεις δεν ποινικοποιούνται, χάνεται μέσα σε έναν ωκεανό εταιρικών μέσων ενημέρωσης με συγκεντροποιημένη στα χέρια τους τη δύναμη της μαζικής επικοινωνίας. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ο στεγανοποιημένος πυρήνας των αστικών ΜΜΕ αποτελεί καίριο και βασικό πυλώνα του απολύτως διεστραμένου συστήματος εξουσίας, που λυμαίνεται τις ζωές μας. Η παρούσα επίθεση στα μέσα πληροφόρησης της κοινωνίας δεν έρχεται τυχαία στη σημερινή χρονική συγκυρία. Για το σύστημα, που πνέει τα λοίσθια υπό την απειλή της εξέγερσης, η φιλοτέχνηση της αναπαράστασης, που έχουν οι καταπιεζόμενοι για την καθολική επίθεση, που δέχονται, δεν επιδέχεται ρωγμές. Στα πλαίσια αυτά η κυριάρχηση της δημόσιας σφαίρας από τη μονολιθικότητα των εγχώριων συστημικών ΜΜΕ θα πρέπει να επιβληθεί με σιδηρά πειθαρχία. Γι' αυτό η καταστολή των τριών μέσων κοινωνικής πληροφόρησης πρέπει να μας βρει όλους απέναντι ως ένα ζήτημα ελευθερίας του δικού μας λόγου απέναντι στον λόγο των κυριάρχων.

Διανύουμε μία περίοδο που το σύστημα κυριαρχίας δημιουργεί ζώνες εκτός του δικαίου, θέτοντας κοινωνικές ομάδες, τάξεις, χώρους και δικαίωματα σε κατάσταση εξαίρεσης, με σκοπό να συρρικνώσει κοινωνικές κατακτήσεις κερδισμένες διαχρονικά με το αίμα και τα βασανιστήρια των καταπιεσμένων. Είναι όμως και μία περίοδος που τα κινήματά μας οφείλουν να σηκώσουν το γάντι του κοινωνικού ανταγωνισμού και απέναντι στην επιχείρηση επιβολής της γυμνής από περιορισμούς συστημικής εξουσίας να αντιπαρατάξουν τη διεύρυνση του αντιεξουσιαστικού πυρήνα των κοινωνικά κατακτημένων ελευθεριών. Δεν αναγνωρίζουμε στο σύστημα καμία εξουσία να υπαγορεύει τα όρια του ριζοσπαστικού και ανατρεπτικού λόγου των ανταγωνιστικών κινημάτων, μόνος κριτής αυτού ήταν, είναι και θα είναι η ίδια η κοινωνία. Δεν εκχωρούμε στο σύστημα καμία εξουσία αυτό να καθορίζει το περιεχόμενο του ασύλου των πανεπιστημίων, το άσυλο αποτελεί κοινωνική κατάκτηση με αίμα και βασανιστήρια κερδισμένη, το πραγματικό νόημα του οποίου δίνουν όσοι σε κάθε χρονική συγκυρία τάσσονται με το ρεύμα της ελευθερίας.

ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100.1, ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 98FM

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 25/4, 18 μμ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στη φίμωση, για την ελευθερία των μέσων & και της
poreia_antipliroforisi_25.04.jpg

Πέμπτη 25 Απρίλη 2013

Πορεία αλληλεγγύης στο Ράδιο Ένταση 100,1fm, Athens.Indymedia & 98fm.

Με τις φωνές των κινημάτων ενάντια στη φίμωση και την καταστολή,
για την ελευθερία των μέσων και της κοινωνίας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου στις 18.00.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

Η φίμωση ιδεών και ο επικοινωνιακός σκοταδισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Ο ιδεολογικός πόλεμος του καθεστώτος για την πάταξη κάθε μορφής αντίστασης δεν περιορίζεται στα υπουργικά και πρωθυπουργικά διαγγέλματα, στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τα εκφοβιστικά διλήμματα των media. Περνάει και πάνω από την καταστολή των δυνατοτήτων έκφρασης και κοινωνικής απεύθυνσης των αντίθετων και ανταγωνιστικών απόψεων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διακοπή σύνδεσης του athens indymedia και της ραδιοζώνης ανατρεπτικής έκφρασης 98fm στην πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Μετά από μια σειρά κινήσεων ενημέρωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης, τα δύο εγχειρήματα αντιπληροφόρησης μαζί με αλληλέγγυους και αλληλέγγυες καλούν σε διαδήλωση ενάντια στην κρατική και πρυτανική καταστολή την Πέμπτη 25/4, στις 6.00μμ, στο Μοναστηράκι.

Οι ιδέες δε «διακόπτονται» ούτε φιμώνονται. Η ελευθερία θα επικρατήσει της επιβολής, η ισότητα της ιεραρχίας, η κοινοκτημοσύνη της εκμετάλλευσης και της ιδιοκτησίας, η αλληλεγγύη των πλαστών διαχωρισμών και της εξατομίκευσης, η αξιοπρέπεια της υποταγής, της συνεργασίας, της συνδιαλλαγής.

κάλεσμα : ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2013/04/...


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης

πηγή : http://radiokatalipsi.espiv.net/node/349


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης 25/04

RADIO

πηγή : http://www.nosotros.gr/nosotros-blog/2013/04/...