Τρίτη 28 Μαίου 2013 στις 18.30

Ενημέρωση για τον σύντροφο Θ.Σ διωκομενο για την Μαρφιν

Διοργάνωση: Αλληλεγγυοι/Αλληλεγγυες

Τον Φεβρουαριο του 2013 ο συντροφος Θ.Σ υστερα απο κληση που ειχε στον Ανακριτη, εδωσε καταθεση σχετικα με τις κατηγοριες που αφορουν τον εμπρησμο της Τραπεζας Μαρφιν το 2010, οπου και αρνηθηκε ολες τις κατηγοριες. Την ιδια μερα καταθετει και ενα δευτερο ατομο, κατηγορουμενο για την επιθεση στο καταστημα Ιανος, οπου του απαγγελθηκαν κατηγοριες και αφεθηκε ελευθερος με περιοριστικους ορους.

Υστερα την ιδια μερα,αφου υπηρξε διχογνωμια μεταξυ Ανακριτη και Εισαγγελεα για τον Θ.Σ παραπεμφθηκε η υποθεση στο Συμβουλιο Πλημελιοδικων ωστε να συνεδριασει και να αποφασισει για την προφυλακιση ή μη του συντρόφου, ενω ο ιδιος παρεμενε προσωρινα κρατουμενος στα δικαστηρια της Ευελπιδων εν αναμονη της αποφασης.Το αποτελεσμα του Συμβουλιου, ηταν υπερ της μη προφυλακισης και ο συντροφος αφεθηκε ελευθερος με την επιβολη περιοριστικων ορων (απαγορευση εξοδου απο την χωρα,παρουσια σε Α.Τ δυο φορες τον μηνα και απαγορευση συμμετοχης σε οποιαδηποτε πορεια ή διαδηλωση) που ισχυουν εως και σημερα.

Τον τελευταιο μηνα, εχει εκδοθει βουλευμα που με αποφαση του διατασει την παραπομπη του Θ.Σ σε δικαστηριο, για τον εμπρησμο της Μαρφίν, δινοντας του το δικαιωμα της εφεσης κατα της αποφασης, ενω οι συντροφοι Ν.Λ και Γ.Π διωκομενοι απο το 2011 για τις υποθεσεις Ιανού και Μαρφίν αντιστοιχα, εχουν απαλαχτει απο τις κατηγοριες.

- Στο καλεσμα θα γινει ενημερωση που αφορα την παραπανω αποφαση,και συζητηση προτασεων για μελλοντικες κινησεις αλληλεγγυης.

-ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...