Τρίτη 28 Μαίου 2013 στις 18.30

Συνέλευση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Φαλήρου

Το παρακάτω κάλεσμα μοιραζόταν την Κυριακή 26/5 στη μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης που οργάνωσε η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς.

Νέα συνάντηση: Τρίτη 28 Μάη στις 6.30μμ

Η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο- Αγ. Τριάδα- Ευζώνων) σας προσκαλεί όλους κι όλες την Τρίτη 28 Μάη, στις 6.30μμ στο Πεδίον του Άρεως (πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ- 3), σε μια ανοικτή συνάντηση, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση…

Σήμερα οργανώνουμε για 5η φορά μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης στο Πεδίο του Άρεως. Παζάρι χωρίς μεσάζοντες, από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές. Συλλογή τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών, με βιοποριστικό πρόβλημα. Ο κόσμος που ψωνίζει από τους παραγωγούς ανταποκρίθηκε κάθε φορά στο κάλεσμά μας να αγοράσει επιπλέον τρόφιμα, για να δοθούν σ' όσους έχουν ανάγκη. Ανταλλακτικό παζάρι, για να έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ρούχα (δικά μας και παιδικά), βιβλία κι ό,τι άλλο δε χρειαζόμαστε. Συλλογική κουζίνα με περίπου 50 μερίδες για να φάμε όλοι μαζί ένα πιάτο φαΐ. Πώληση καινούργιων ρούχων σε συμβολικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση φτωχών οικογενειών.

Κι με όλα αυτά κάθε φορά δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αυτό που χρειαζόμαστε ενάντια την κρίση είναι δομές και κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης- όχι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που σπέρνουν το μίσος και μοιράζουν ελεημοσύνη, για να κερδίσουν ψήφους.

… ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση!

Καμία λύση δεν έχει να μας προσφέρει η Χρυσή Αυγή, αυτή η συμμορία δολοφόνων κι υμνητών του Χίτλερ. Το παραδέχθηκε εξάλλου πρόσφατα κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, όταν του διάβασαν στη Βουλή ένα παλιό του άρθρο. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας» ήταν η απάντηση του Χρήστου Παππά.

Εδώ δε θα γίνουμε Μανωλάδα, όπου οι Έλληνες τσιφλικάδες πυροβολούν μετανάστες (νόμιμους και παράνομους) εργάτες γης. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει αυτήν ακριβώς τη λογική. Προσπαθεί να «διαιρέσει» τους εργαζόμενους και τον απλό λαό σε «Έλληνες και ξένους», για να μπορούν να «βασιλεύουν» οι τσιφλικάδες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες κι οι εφοπλιστές!

Στο κάτω κάτω, η Χρυσή Αυγή όσο κι αν… γαβγίζει, ποτέ δε συμμετέχει σε αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Ποτέ δεν έχει απεργήσει ούτε καν μία μέρα! Κι όχι μόνο δε συμμετέχει στους αγώνες των εργαζομένων, αλλά στέκεται στο πλευρό του συστήματος. Μέσα στη Βουλή έχει ζητήσει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, έχει υπερψηφίσει την τροπολογία για το ξεπούλημα νησιών και βραχονησίδων, έχει ψηφίσει υπέρ στο ΤΑΙΠΕΔ του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας κι άλλα…

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μάιος 18h