Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00

Εκδήλωση: Οι κοινωνικοί αγώνες στο εδώλιο

Η Πρωτοβουλία Νομικών για την Ελευθερία σας προσκαλεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με συλλογικότητες από Γερμανία (RoteHilfe, AusserKontrolleκαι "129 e.V." .

Από τον γερμανικό αντιτρομοκρατικό στις δίκες του Κορυδαλλού , από το κίνημα ενάντια στα πυρηνικά στον αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στο χρυσό, ακτιβιστές και νομικοί ξετυλίγουν το κουβάρι του αστυνομικού - δικαστικού συμπλέγματος, φωτίζουν αθέατες όψεις της καταστολής και αναλύουν το νομικό σχεδιασμό των ευρωπαϊκών κρατών ενάντια στα κινήματα. Η εφαρμογή της θεωρίας των δύο άκρων στη χώρα που τη γέννησε, η εξαγωγή νομικής «τεχνολογίας» στην Ελλάδα και αλλού , και βέβαια η συλλογική οργάνωση της νομικής βοήθειας των κινημάτων ενάντια στις κατασταλτικές προκλήσεις.

Αθήνα: Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ΑΣΟΕΕ, 19.00μμ . Στο πάνελ θα συμμετέχει και η Μαρίνα Δαλιάνη, συνήγορος υπεράσπισης σε δίκες του κινήματος.

Θεσσαλονίκη: Τετάρτη, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Μικρόπολις , 20.00μμ. Στο πάνελ θα συμμετέχουν και συνήγοροι υπεράσπισης διωκόμενων για τη συμμετοχή τους στο κίνημα της Χαλικιδικής ενάντια στο χρυσο.

Κομοτηνή: Παρασκευή, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Adelante, 20.00 μμ.

Πρωτοβουλία Νομικών για την Ελευθερία: Στην εποχή της Κρίσης διαλέγουμε το στρατόπεδο του κοινωνικού ανταγωνισμού.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτώβριος 14h