Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στις 21.30

1η συνάντηση της θεατρικής ομάδας

Η Θεατρική Ομάδα Στεκιού Μεταναστών συναντιέται για τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής χρονιάς και προσκαλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, στην ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 21:30 στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 κ Βενιζέλου).

Η Θεατρική Ομάδα Στεκιού Μεταναστών συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και παρουσίασε στο 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την παράσταση «Urupà». Η παράσταση παίχτηκε και σε γειτονιές της πόλης (Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης) αλλά και εκτός Θεσσαλονίκης (Φεστιβάλ Ντάλα Ήλιος, Γιάννενα).

Την περίοδο 2012-13 στην ομάδα προστέθηκαν νέα μέλη, και, μετά από μια σειρά μαθημάτων θεατρικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού, παρουσίασε στο Στέκι, στο Art Core και αλλού το ποίημα του Αζίζ Νεσίν, "Σώπα, μη μιλάς", ενώ το βασικό θεατρικό έργο με το οποίο καταπιάστηκε ήταν η "Τιμή της Ανταρσίας στη Μαύρη Αγορά", το οποίο παρουσιάστηκε στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Ανοιχτό θέατρο του Πάρκου της Νέας Ελβετίας και στο ίδιο το Κοινωικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, θεωρούμε ότι η Θεατρική Ομάδα του Στεκιού Μεταναστών πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να υποστηριχθεί από τη συμμετοχή νέων μελών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε συλλογικά ένα ενεργό, κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητο θέατρο.

Σας περιμένουμε!

επικοινωνία : https://www.facebook.com/events/2071944527849

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Οκτώβριος 16h