Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 στις 18.00

Σύσκεψη για την οργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στους ναζί

p-dQ2hji.jpg

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καλούμε σε μαζική ενωτική διαδήλωση στα γραφεία των νεοναζί την 12-11-2013.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής σε ναζιστική ενέδρα εξακολουθεί να συγκλονίζει εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Πριν 8 μήνες ήταν ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν που έχανε τη ζωή του, μαχαιρωμένος από μέλη της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα. Τα παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου των νεοναζί, με τις μαύρες μπλούζες και τις παραλλαγμένες σβάστικες απειλούν τους πάντες, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική καταστροφή που αποτελεί το υπόβαθρο της ανάδυσης του φασισμού γίνεται όλο και βαθύτερη. Οι συλλήψεις κάποιων από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Πρέπει να κλείσουμε οριστικά την πόρτα σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την ανεργία, την φτώχεια που γεννά η οικονομική κρίση και τα Μνημόνια της εξαθλίωσης για να αναστήσουν τα Άουσβιτς και τα Νταχάου.

Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που ο λαός της Θεσσαλονίκης έδωσε στο παρελθόν ενάντια στο ναζισμό και τους συνεργάτες του. Το χρωστάμε στους νεκρούς του Χορτιάτη, στα χιλιάδες θύματα της εβραϊκής κοινότητας, σε κάθε θύμα του ναζισμού απανταχού της γης. Θέλουμε την πόλη μας ανοιχτή στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους ρομά, όλους όσους βάζει στο στόχαστρό του το ναζιστικό μίσος.

Γι' αυτό το λόγο δεν μπορούμε να ανεχθούμε την ύπαρξη γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Δήμο μας. Αυτά τα γραφεία δεν είναι χώροι συγκέντρωσης ενός πολιτικού κόμματος αλλά ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε οποιονδήποτε δεν ταιριάζει με τα διεστραμμένα πρότυπα των συνεχιστών του Χίτλερ. Όπως αναφέρεται στο ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, που απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από το Δήμο, τα συγκεκριμένα γραφεία αποτελούσαν άντρο φασισμού και πυρήνα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε και στο Δήμο μας θύμα ναζιστικής δολοφονίας, απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να απομονώσουν πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά το φασισμό και να κατανοήσουν τη στενή σχέση Χρυσής Αυγής και κυβέρνησης. Δεν έχουμε αυταπάτες για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη που ανοιχτά κάλυπταν και καλύπτον ακόμη τους νεοναζί.

Αγωνιζόμαστε για το τσάκισμα του φασισμού, του ρατσισμού και την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας μέσα από τους αγώνες του κινήματος και την ενότητα της εργατικής τάξης.

Καλούμε σε μαζική ενωτική διαδήλωση στα γραφεία των νεοναζί την 12-11-2013.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

επικοινωνία : http://www.antiracismfascism.org/

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...