τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00

Συνέλευση για τη λειτουργία του Στεκιού στην Ιατρική

Διοργάνωση: καποιοι- καποιες

Κάθε ιστορική στιγμή που η καπιταλιστική μηχανή βιώνει κρίση, η ανοχή προς τα ανατρεπτικά κομμάτια χάνει την εργαλειακή της αξία, εγκαθιδρύεται δόγμα μηδενικής ανοχής και η εξαθλιωμένη κοινωνία ωθείται στον εκφασισμό και την πειθαρχία. Στο εδώ και στο τώρα το δόγμα αυτό ορίζει πως κάθε αγωνιστής θα φυλακίζεται, κάθε ανήσυχο μυαλό θα καταστέλλεται, κάθε κινηματικός λόγος θα φιμώνεται, κάθε επαναστατικός χώρος θα σφραγίζεται. Έτσι, μεγάλος αριθμός καταλήψεων, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και στεκιών είναι πλέον κλειστά στα πλαίσια αυτής της επίθεσης.

Σε μια τέτοια συγκυρία γενικευμένης καταστολής επιλέγουμε να επαναλειτουργήσουμε το Στέκι στην Ιατρική, έναν κατειλημμένο από το 1991 χώρο, όπου στο παρελθόν έδρασε πλήθος ομάδων και ατόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σήμερα παρότι το στέκι χρησιμοποιείται, είναι πολιτικά ανενεργό.

Με αφορμή τις κοινές μας εμπειρίες στο χώρο και παρόλο που οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται απόλυτα, βρεθήκαμε και εκδηλώσαμε τη διάθεσή μας να τον λειτουργήσουμε ξανά και να ζυμωθούμε μεταξύ μας καθώς και με άλλους-ες. Πιστεύουμε πως ένας τέτοιος χώρος, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, είναι γόνιμο έδαφος για τη συνάντηση και τη διάδραση ατόμων χωρίς να μπαίνουν στη μέση πελατειακές ή και οικονομικές σχέσεις. Θέλουμε να αποτελέσει χώρο όπου θα βρουν στέγη άτομα και ομάδες με δημιουργικότητα και διάθεση για δράση, αλλά και αφετηρία για να δημιουργηθούν καινούργια εγχειρήματα.

Καθώς δεν αποτελούμε πολιτική ομάδα, αλλά άτομα με διασταυρούμενες πορείες, δεν έχουμε παγιώσει απόλυτα χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του στεκιού και είμαστε ανοιχτοί στη συνδιαμόρφωση με όσους-ες επιθυμήσουν να συμμετέχουν. Άλλωστε πιστεύουμε ότι τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού χώρου θα πρέπει να ορίζονται από όλα τα άτομα και τις ομάδες που τον λειτουργούν. Ωστόσο θα θέλαμε να θέσουμε κάποια μίνιμουμ στοιχεία για να οριοθετηθεί ένας γενικότερος χαρακτήρας. Βλέποντας το άτομο ως μοναδικότητα και αντιμετωπίζοντάς το σύμφωνα με τις επιλογές, τις ιδέες και τη συμπεριφορά του μας είναι εχθρικές τάσεις που χρησιμοποιούν και αναπαράγουν ταυτότητες και ταμπέλες που η κοινωνία επιβάλλει. Σε αυτό το αντιθεσμικό πλαίσιο αμφισβητούμε κάθε εκλογική διαδικασία, αντιμαχόμαστε οποιαδήποτε ρατσιστική, φασιστική, σεξιστική, ιεραρχική συμπεριφορά και απορρίπτουμε την προώθηση εμπορευματικών σχέσεων.

Το αδρό πλάνο που έχουμε στο μυαλό μας να προτείνουμε για τη λειτουργία του στεκιού είναι μια διαχειριστική συνέλευση που θα συντονίζει και θα οργανώνει την παράλληλη ή και κοινή δράση ατόμων και ομάδων δίχως να επιδιώκεται πολιτική ταύτιση, αλλά δημιουργική αλληλεπίδραση.

πηγή : https://gutneffntqonah7l.tor2web.org/calendar...