Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση στη δίκη των συλληφθέντων της 21/10/12 στις Σκουριές

Διοργάνωση: Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Στις 21/10/12 πραγματοποιήθηκε πορεία στον Κάκκαβο, η οποία δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου καταστολή. Τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ανυπολόγιστη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, κυνήγησαν στους διαδηλωτές για 7χλμ μέσα στο βουνό, έριξαν χημικά μέσα σε αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους, ή στοχεύοντας σε άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτά, ξυλοκόπησαν ανθρώπους που έσυραν βίαια έξω από τα οχήματά τους, συνέλαβαν 14 άτομα και κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα.

Στην ασφάλεια Πολυγύρου, όπου κρατήθηκαν οι συλληφθέντες, δεν τους επετράπη για 3 ώρες να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους τους που βρίσκονταν εκεί.

Οι κατηγορίες των συλληφθέντων αφορούν, κατά περίπτωση, στα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Ένας από τους συλληφθέντες, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά λόγω των δακρυγόνων, κατηγορήθηκε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κατά τη ρίψη χημικών μέσα σε αυτό.

Την Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013, μετά από δύο αναβολές δικάζονται οι 14 συλληφθέντες της 21ης Οκτώβρη. Μαζί με αυτούς/ες δικαζόμαστε όλες και όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε στη βιομηχανία του χρυσού θανάτου.

Οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, την ίδια μέρα, στις 10πμ.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί</ strong>

http://solidaritynogold.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...