Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.00

Kάλεσμα του ΣΥΒΧΑ προς τα σωματεία για σύσκεψη

από ΣΥΒΧΑ προς τα σωματεία: κάλεσμα σε σύσκεψη για τις μειώσεις μισθών και τη μη καταβολή δεδουλευμένων (και αποζημιώσεων)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 & Μεσολογγίου (β' όροφος) Εξάρχεια
…………………………………….

Προς
τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

σας καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία μας για να συζητήσουμε για δύο πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και στη συντριπτική πλειοψηφία των χώρων εργασίας. Αναφερόμαστε:

α. στη μείωση των μισθών

β. στη μη καταβολή δεδουλευμένων (αλλά και αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης).

Πιστεύουμε πως αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να αναδειχτούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία και να αναζητηθούν τρόποι συσπείρωσης και πάλης γύρω απ' αυτά.

Οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και έτσι οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ζήσουμε. Αλλά ακόμη και αυτοί οι μισθοί της πείνας δεν καταβάλλονται. Είναι πάνω από 1 εκατομμύριο οι εργαζόμενοι στους οποίους οι εργοδότες οφείλουν από 3 έως 12 μισθούς.

Νομίζουμε πως χρειάζεται ένας συντονισμός των σωματείων στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, ώστε να διεκδικηθούν συγκεκριμένα αιτήματα για τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας έχει πάρει απόφαση να απευθύνουμε κάλεσμα και να επιδιώξουμε αυτό το συντονισμό, με στόχο να υπάρξει μια δια-κλαδική απεργία μέσα στην άνοιξη του 2014 (πιθανά τέλη Μάρτη ή αρχές Απρίλη). Μια απεργία καλά προετοιμασμένη από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με τη στήριξη όλων των συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος. Μια απεργία που θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστεί η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων και που θα πιέσει τους εργοδότες και το κράτος απαιτώντας λύσεις στα καυτά εργατικά προβλήματα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

24/11/2013

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2013/11/26/%c...