Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Στρατούλη

Διοργάνωση: Α/Α

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για το Σπύρο Στρατούλη

"… δηλώνω πως,σήμερα,Δευτέρα,11η Νοεμβρίου, ξεκίνησα απεργία πείνας καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείρισή μου από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή μου με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν την ένταξή μου σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου μου από τη φυλακή, ως επακόλουθο της δίωξης που μου ασκήθηκε. Επιλέγω το έσχατο αυτό μέσο αγώνα για να διεκδικήσω την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών μου, καλώντας τις Αρχές να λάβουν θέση άμεσα."
Σπύρος Στρατούλης, φυλακές Λάρισας
Ο Σπύρος Στρατούλης, παγιδευμένος εδώ και 22 χρόνια στη φυλακή και παρών στους αγώνες των κρατουμένων από το 2007 για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στο σωφρονιστικό σύστημα και τις φυλακές, προχώρησε σε απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του και χρησιμοποιώντας το σώμα του ως έσχατο μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του για άδεια εξόδου. Ο εκδικητικός, λοιπόν, χαρακτήρας του «σωφρονιστικού» συστήματος, μέσω του Συμβουλίου των φυλακών αποφασίζει την απαγόρευση εξόδων του Στρατούλη, με αφορμή την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2012. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, προσάγονται 25 άτομα από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και τους ανακοινώνεται πως βρίσκονται κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διάφορες άλλες βαριές κατηγορίες, με μοναδική βάση της δικογραφίας καταγεγραμμένες και μαγειρεμένες από την αστυνομία τηλεφωνικές συνομιλίες από τις οποίες υποτίθεται προκύπτουν παραβατικές πράξεις και οργανωμένη συμμετοχή των κατηγορούμενων σε αυτές.
Η υπόθεση του Σπύρου Στρατούλη, ωστόσο, έχει και μια ιδιαιτερότητα λόγω των επιπτώσεων που ενέχει αυτή η υποδικία για τον ίδιο. Όντας φυλακισμένος, αναιρούνται τόσο οι άδειες τις οποίες έπαιρνε τακτικά, όσο και η ίδια η αποφυλάκιση του με αναστολή. Αυτό σημαίνει πως θα μείνει στη φυλακή για τριάμισι ακόμη χρόνια, έως ότου συμπληρώσει τη μέγιστη ποινή που μπορεί να εκτίσει κάποιος, δηλαδή τα 25 χρόνια
Η μανιώδης αυτή προσπάθεια καταστολής των αγωνιζόμενων από πλευράς του κράτους δε μας εκπλήσσει, μας εξοργίζει. Προσπαθώντας να επιβάλλει τη θεωρία του περί δύο άκρων, στοχοποιεί αγωνιστές, όπως συμβαίνει και με τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, ποινικοποιεί κινηματικούς χώρους και στέκια, ονομάζοντάς τα «εστίες ανομίας» και προσπαθεί να καταστείλει και να τιμωρήσει με κάθε μέσο όποιον/α σηκώνει κεφάλι.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο Σπύρο Στρατούλη και σε όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας μέσα και έξω από τις φυλακές.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας
librexe12o@gmaexil.com | sxoleio12.wordpress.com

πηγή : http://sxoleio12.wordpress.com/2013/11/28/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-2911-1100%cf%80%ce%bc-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83/