Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Διοργάνωση: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ,-ΕΣ

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πλατεία δημαρχείου στη Βέροια έχει "κερδιθεί" πλέον από τον κόσμο που την χρησιμοποιεί, ως χώρος ελευθερίας έκφρασης και διοργάνωσης διαφόρων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και εκδηλώσεων οικονομικής ενίσχυσης σε διάφορες περιστάσεις που το απαιτούν (όπως άλλωστε θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε ελέυθερο δημόσιο χώρο).

Σε μία τέτοια εκδήλωση, στις 7/9/2013 διοργανώθηκε ένα πάρτι για την οικονομική ενίσχυση συγκροτήματος της D.I.Y.(Do It Yourself) σκηνής.Ο λόγος της ενίσχυσης είναι η δημιουργία ενός νέου CD που θα μοιράζεται δωρεάν, καθώς η μπάντα είναι ενάντια στην εμπορευματοποίηση και υπερ της αυτοοργάνωσης των ζωών μας.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, στις 22/11/2013 φτάνουν κλήσεις στα σπίτια 2 ατόμων, τα οποία παρευρισκόταν στο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης το Σεπτέμβρη. Η κλήτευση των συγκεκριμένων ατόμων έγινε εντελώς στην τύχη, χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος από τις ''αρχές'' ωστε να διαπιστευθεί η ταυτότητά τους, κατηγορώντας τους ότι λειτουργούσαν παράνομα ηχεία με ενισχυτή.

Είναι ολοφάνερο ότι σκοπός τους είναι ο εκφοβισμός και η καταστολή του κόσμου που αρνείται πεισματικά να ζήσει σύμφωνα με τις "επιταγές'' της εκάστοτε τοπικής και μη αρχής, απαιτώντας και διεκδικώντας αυτό που του ανήκει! Ο εκφοβισμός του κόσμου που οργανώνει ή συμμετέχει σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, σε στέκια, πάρκα και πλατείες χωρίς χορηγούς, μάνατζερ, νταβατζήδες και κερδοσκόπους. Η καταστολή κόσμου που επιλέγει έναν τρόπο ζωής, ο οποίος θέτει βάσεις για μια αυτόοργανωμένη κοινωνία που θα συνδιαμορφώνει τις ανάγκες της παίρνοντας συλλογικά τις αποφάσεις.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο άλλωστε (χωρίς ποτέ να έχει γίνει έλεγχος ταυτοποίησης) και για τον ίδιο λόγο, έχουν κατηγορηθεί στο κοντινό παρελθόν δύο φορές και άλλα άτομα από τους "προστάτες του πολιτεύματος". Βλέπεις στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ζούμε, όποιος κινείται ανυπότακτα και με όρους που εκείνος θέτει, είναι επικίνδυνος. Το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" πρέπει να εφαρμοστεί τώρα περισσότερο από ποτέ και η ατομική και συλλογική ελευθερία να συρρικνωθεί στο ελάχιστο, καθώς ο καπιταλισμός και η δημ(ι)οκρατία τους πασχίζουν να κρατηθούν στο υπάρχον με νύχια και με δόντια.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ψευδομάρτυρα, κανένα μπάτσο, κανένα δικαστή να μοιράζει πρόστιμα και φυλακίσεις στην κοινότητα του αγώνα μας. Όπως και δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν αγωνιζόμενο μόνο στα χέρια του κράτους.

Στεκόμαστε λοιπόν αλληλέγγυοι στα δύο άτομα που κατηγορούνται για "διατάραξη κοινής ησυχίας"(κάτι για το οποίο θα έπρεπε στο καθεστώς που ζούμε να κατηγορούμαστε ΟΛΟΙ!), τα οποία δραστηριοποιούνται στο D.I.Y κίνημα πάνω από 10 χρόνια και συμμετέχουν με συνέπεια σε ακηδεμόνευτους κοινωνικούς αγώνες. Η δίωξη αυτή δεν μπορεί παρά να είναι στοχευμένη και πολιτική. Ε, δε θα τους περάσει!

Η "ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12 9:00 ΠΜ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι la rage

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...