Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη του 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Για ακόμη μία φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μίας άνευ προηγουμένου επίθεσης στην παιδεία, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται πλέον ανοιχτά για την πλήρη διάλυσή της. Μετά τις απολύσεις 1700 διοικητικών υπαλλήλων, των οποίων την ηρωική απεργία η κυβέρνηση ακόμα προσπαθεί να κάμψει, τώρα έγινε γνωστό ότι θα γίνουν και απολύσεις μελών ΔΕΠ, ενώ έχει εξαγγελθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας θα συμμετάσχει σε κάθε κύμα διαθεσιμοτήτων, μέχρι να συμπληρωθούν 150.000 στο Δημόσιο.

Όλα αυτά, και εν όψει του 4ου Μνημονίου που έρχεται, φέρνουν την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, τα δίδακτρα στις σχολές και το ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων σε ιδιώτες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η συγκυβέρνηση πρέπει να καταστείλει και να εξαφανίσει το φοιτητικό κίνημα. Γι΄ αυτόν τον λόγο αμφισβητεί ευθέως το άσυλο (απ' τις σημαντικότερες κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος) και τις δημοκρατικές ελευθερίες μέσα στα πανεπιστήμια.

Το άσυλο στέκεται «αγκάθι στο λαιμό» των κυβερνήσεων και της τρόικας, γιατί σημαίνει συνελεύσεις, καταλήψεις, συλλογικές διαδικασίες, αγώνες φοιτητών και εργαζομένων. Πάνω απ' όλα όμως σημαίνει δημόσια δωρεάν παιδεία.

Στις 17Νοέμβρη του 2012 μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν 16 συναδέλφους, οι οποίοι δικάζονται με ψεύτικες κατηγορίες στις 24 Ιανουαρίου 2014. Μετά από λίγες μέρες ξαναεισέβαλαν συλλαμβάνοντας 11 απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μάλιστα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση.

Στις 6 Δεκέμβρη 2012 συνέλαβαν 5 συναγωνιστές που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι 2 από αυτούς (1 φοιτητής κι 1 μαθητής) δικάζονται με επίσης ψεύτικες κατηγορίες στις 13 Δεκεμβρίου 2013.

Η επίθεση ενάντια στο άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα συνεχίζεται τώρα με τις απειλές του Αρβανιτόπουλου για σπάσιμο της απεργίας των διοικητικών με τα ΜΑΤ, τις συνεχείς εισβολές των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, με τις εκδικητικές διώξεις 140 φοιτητών του ΤΕΙ-Θ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποκλεισμού των διοδίων των Μαλγάρων στο κίνημα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά.

Η υπεράσπιση του ασύλου και των αγωνιστών από την καταστολή και το κράτος «έκτακτης ανάγκης» δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασικός όρος για να μπορέσει το φοιτητικό κίνημα να παλέψει ενάντια στην τρομακτική επίθεση που δέχεται, για να σταματήσει τη διάλυση της παιδείας. Πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους μας, με καταλήψεις και μαζικές κινητοποιήσεις τις μέρες των δικών, απαιτώντας την αθώωσή τους. Με πρωτοβουλίες αγώνα για την υπεράσπιση του ασύλου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κυρίως όμως με το να ζωντανέψουμε ξανά το άσυλο, να μετατρέψουμε τα πανεπιστήμια σε ένα κέντρο αγώνα ενάντια στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης και τρόικας.

  • Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων από τις 6/12 και τις 17/11.
  • Καμία δίωξη στους φοιτητές του ΤΕΙ.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Δεκέμβριος 17h