Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.00

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνάντηση για την δολοφονία στο Φαρμακονήσι

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός διοργανώθηκε μια ημερίδα με αφορμή τις δολοφονικές πρακτικές των σωμάτων ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, από την Λαμπεντούζα έως το Φαρμακονήσι. Πέρα από την μεγάλη συμμετοχή οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ατόμων στα εργαστήρια και στις συζητήσεις, το παρόν έδωσαν και όσοι πρόσφυγες επέζησαν από την επιχείρηση «διάσωσης» του λιμενικού στο Φαρμακονήσι. Ένας από αυτούς, που πήρε τον λόγο στην ημερίδα, έθεσε το ερώτημα «Εσείς τι άλλο μπορείτε να κάνετε για αυτό που συνέβη;»

Συμφωνήθηκε, λοιπόν, να βρεθούμε ξανά την Πέμπτη 20/02 στις 8μμ στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13α Εξάρχεια) για να συζητήσουμε α) την συνεχή και έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τους επιζώντες και β) την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές και στις πρακτικές των σωμάτων ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

Επίσης θα συζητηθεί, για την μαζική και ενωτική διαδήλωση της 22η Μάρτιου στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, με την αφορμή της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και τις διακρίσεις.

Σας περιμένουμε όλους και όλες

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Φεβρουάριος 18h