Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στις 19.00

Συνάντηση για τη διοργάνωση κινητοποίησης της 22 Μάρτη

Ενημέρωση 1η: Την Παρασκευή στις 7 μ.μ. θα υπάρχει συνάντηση για την διοργάνωση της 22 Μάρτη στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15) όπου καλούμε κοινότητες μεταναστών, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία, στέκια, ομάδες LGBTQ, δίκτυα αλληλεγγύης και κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρεται να κινητοποιηθεί ενωτικά στις 22 Μάρτη

Ενημέρωση 2η: Το παρακάτω κείμενο το απευθύνουμε σε κάθε τοπική συλλογικότητα που έχουμε δουλέψει μαζί το προηγούμενο διάστημα για να το συνυπογράψουν και να κινητοποιηθούμε ενωτικά στις 22 Μάρτη:

Σάββατο 22 Μάρτη: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τον ΦΑΣΙΣΜΟ

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη

· 1 μ.μ. Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια

· 2 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και Πορεία στη Βουλή

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (21η Μάρτη) συμπίπτει με την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων από το Φαρμακονήσι ως τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο. Χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά χάνουν τη ζωή τους στα ανατολικά και τα δυτικά σύνορα, φυλακίζονται και βασανίζονται επί 18 μήνες σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο όνομα του δόγματος της «αποτροπής των λαθρομεταναστών», κυβέρνησης και ΕΕ. Στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στα παιδιά και η ψήφος των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές αίρονται, στο όνομα του επαναπατρισμού των παραπλανημένων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Η βαρβαρότητα των κρατικών μηχανισμών επεκτείνεται σε φυλακισμένους, οροθετικές γυναίκες, τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους, ενώ ο σεξισμός και οι διακρίσεις απέναντι σε ομοφυλόφιλους-ες και τρανς οδηγεί σε νυχτερινές επιθέσεις φασιστών σε καθένα και καθεμιά που τολμά να εκφράζεται κόντρα στα ναζιστικά στερεότυπα. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής, αξιοποιεί τον θεσμικό ρατσισμό της Κυβέρνησης, των μεγάλων ΜΜΕ και της Αστυνομίας, για να επανεμφανίσει τα τάγματα εφόδου της στο Κερατσίνι και αλλού, εν' όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για μια άθλια επιχείρηση αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για την φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση κάθε φτωχού ανθρώπου, ντόπιου ή μετανάστη: Των πολιτικών της μνημονιακής λιτότητας και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Απέναντι στην χυδαία ρατσιστική επίθεση απαντάμε:

Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών, εργαζόμενων, ανέργων και φτωχών ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης, το ρατσισμό και το φασισμό. Για τους 1.500.000 ανέργους δεν ευθύνονται οι μετανάστες αλλά οι χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα που κλείνουν από τα δυσβάσταχτα χρέη. Για την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, δεν φταίνε οι αυξανόμενοι ανασφάλιστοι «τζαμπατζήδες» - ντόπιοι ή μετανάστες - αλλά οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων, οι τραγικές περικοπές δαπανών των αρμόδιων υπουργείων. Η αύξηση της παραβατικότητας δεν οφείλεται στα γονίδια κανενός, αλλά στην εξαθλίωση μεγάλης μερίδας ανθρώπων - ντόπιων και μεταναστών - που γίνονται εύκολη βορά εγκληματικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν. Από την ανασφάλιστη εργασία στην κάθε Μανωλάδα, χάνουν τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία και κερδίζουν μόνο οι «λαθροεργοδότες», ενώ την ίδια ώρα η αδήλωτη εργασία των ντόπιων εργαζόμενων επεκτείνεται παντού, χτυπώντας ποσοστά ρεκόρ πάνω από 30%. Οι δαπάνες για τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τους φράχτες στον Έβρο και τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, αφαιρούνται από τις τσέπες των φορολογούμενων και τις κοινωνικές δαπάνες για σχολεία και νοσοκομεία. Η αστυνομοκρατία και η καταστολή με πρόσχημα τους «λαθρομετανάστες» γενικεύεται σε όποιον αγωνίζεται. Εργαζόμενοι-ες και νέοι-ες σέρνονται στα δικαστήρια για ψύλου πήδημα, η αστυνομία φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του «παιδαγωγού» στα σχολεία, διαδηλώσεις απαγορεύονται και καταστέλλονται άγρια καθημερινά, φασίστες επιτίθενται ανενόχλητοι σε στέκια όπως το Ρεσάλτο στο Κερατσίνι όπου δεν έχει ακόμα προλάβει να βάλει λουκέτο η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Σάββατο 22 Μάρτη, κινητοποιούμαστε ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, την καταστολή και τη μνημονιακή εξαθλίωση:

- STOP στις δολοφονίες στα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Άσυλο στους πρόσφυγες

- Νομιμοποίηση των μεταναστών εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά

- Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Να κλείσουν οι γιάφκες της Χρυσής Αυγής. Ξήλωμα και όχι συγκάλυψη των φασιστικών δικτύων σε σώματα ασφαλείας και κρατικούς μηχανισμούς.

Μέχρι στιγμής καλούν:

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αφγανική Κοινότητα, Action Congo,Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, ΚΑΠΑ (Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης Τουρκίας - Ελλάδας), Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Μαροκινή Κοινότητα, Ομάδα Queetrans, Πίσω Θρανία

πηγή : email received on 6 Μάρτιος 13h