Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 17.00

Συνέλευση για τη συνδιοργάνωση πολιτιστικού φεστιβάλ στο πανεπιστήμιο

Τον τελευταίο καιρό ερχόμαστε σε ένα πανεπιστήμιο που δε νιώθουμε πια δικό μας.

Η καθημερινότητά μας εδώ τελειώνει μόλις τελειώσουν τα μαθήματα. Τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα οι σχολές πλέον κλειδώνονται μετά από απόφαση της Συγκλήτου, και πια δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ελεύθερα στους χώρους του πανεπιστημίου μας. Φτάσαμε έτσι να αντιμετωπίζουμε ένα πανεπιστήμιο που ερημώνει αφήνοντας χώρο στη διακίνηση ναρκωτικών, σε μικροκλοπές και σε μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας.

Εμείς, ως φοιτητές στο ΑΠΘ, είτε συμμετέχοντας σε πολιτιστικές ομάδες είτε γενικά προωθώντας τον κοινωνικό και ζωντανό χαρακτήρα του πανεπιστημίου, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, εντοπίσαμε το πρόβλημα και αποφασίσαμε να δράσουμε συλλογικά

Θέλουμε να οργανώσουμε το Μάιο μία εβδομάδα μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπου σε ώρες λειτουργίας και μη, θα γίνονται δρώμενα, όπως θεατρικά, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, συναυλίες κ.ά.

Θεωρούμε σημαντικό το ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε αυτοί που μέσα από τη δράση μας στο πανεπιστήμιο θα καταφέρουμε να νιώθουμε ασφαλείς και ζωντανοί σε αυτό.

Σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς με τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας για να φτιάξουμε ένα πανεπιστήμιο δημιουργικό, ανοιχτό, ζωντανό, ένα πανεπιστήμιο δικό μας.

Η δεύτερη συνέλευση την Τετάρτη 26/3

στο κεντρικό αμφιθέατρο της ΣΘΕ «Εμπειρίκος»

στις 17.00

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μάρτιος 17h