Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 20.00

Έκθεση πολιτικού στένσιλ για την κάλυψη δικαστικών εξόδων συντρόφου

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΕΝΣΙΛ ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ,ΣΤΙΣ 4*5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΆ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης , που προέκυψε από μία αναγκαιότητα (κάλυψη δικαστικών εξόδων φίλου). Κοινό στοιχείο όλων μας, η τεχνική του στένσιλ και το περιεχόμενο αυτής ,το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό.

Για τον κυρίαρχο Λόγο και τον ποινικό κώδικα, είμαστε βάνδαλοι. Για εμάς όμως, τους φίλους , του συντρόφους και όλους εκείνους-ες που συναινούν στην αισθητική και την πρακτική μας, καθοριζόμαστε ως υποκείμενα πέραν της ποινικής ερμηνείας του νόμου, ορίζουμε την δράση μας έξω από τα πλαίσια της υποβάλλουσας αισθητικής: δίνουμε "χρώμα", κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό σύμπλεγμα ,στοχεύοντας σε ένα πράγμα : να χτυπήσουμε τoν νου και ψυχή του θεατή, στο κέντρο (στον πολύ λίγο χρόνο που θα μαγνητίσουμε την προσοχή του) , με πρόθεση να του προκαλέσουμε στιγμιαία αφύπνιση.

Όσο απολαμβάνουμε την διαδικασία δημιουργίας , άλλο τόσο απολαμβάνουμε και αυτήν της εκτέλεσης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αποκλεισμένους, τους αδύναμους.

Ραντεβού στο φυσικό μας περιβάλλον. Στους δρόμους.

Oι συμμετέχοντες

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1520373