Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 19.00

Ανοιχτή συζήτηση για την αναδιάρθρωση της εργασίας

Την Κυριακή 13/4, η ανίερη συμμαχία κράτους/αφεντικών/εμπορικών συλλόγων επιδιώκει να εφαρμόσει για 3η φορά το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έρχεται να προστεθεί στον οδοστρωτήρα της βίαιης αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων: ωράρια-λάστιχο, «λευκές νύχτες», «απελευθέρωση» απολύσεων, γενίκευση της μαύρης/ανασφάλιστης εργασίας, ανακύκλωση των ανέργων με προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας, μαθητείας κ.α. Η εφαρμογή των νέων συνθηκών εκμετάλλευσης βρίσκουν ευνοϊκό έδαφος πάνω στον διάχυτο φόβο, τη μοιρολατρία και τον κατακερματισμό στις τάξεις των «από κάτω» αυτής της κοινωνίας. Τα σχέδιά τους για την Κυριακή 13 Απρίλη, αλλά και για κάθε Κυριακή πλέον, είναι οι μισοί να δουλεύουμε σα φοβισμένοι δούλοι χωρίς προοπτική, και οι άλλοι μισοί να ξεχάσουμε στα «κυριακάτικα ψώνια», για μια μέρα τη εβδομάδα, τη μίζερη καθημερινότητά μας ως εργαζόμενοι και σα χαζοχαρούμενοι καταναλωτές να συμβάλλουμε στο πετσόκομμα των συμφερόντων μας.

Ταυτόχρονα, οι ξεφτιλισμένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ναρκοθετούν κάθε αυτόνομη και από τα κάτω προσπάθεια οργάνωσης των εργατικών διεκδικήσεων και του κοινωνικού αγώνα ενάντια στην επιβολή των αφεντικών. Προκηρύσσοντας «γενική απεργία» για τις 9 Απρίλη, 4 μόλις μέρες πριν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, επιχειρούν να προλάβουν τη γενίκευση των ταξικών αντιστάσεων μέσα από πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί από πλήθος αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αγώνα (σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές ομάδες κ.α), Είναι σαφές ότι ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός παίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, τη στιγμή που τα αφεντικά μεθοδεύουν τη θεσμική επικύρωση των «52 εργάσιμων Κυριακών» σε 3 τουριστικές περιφέρειες της χώρας, στο όνομα της ανάπτυξης!

Η συλλογικοποίηση των εργαζομένων και η ενδυνάμωση της κοινότητας των καταπιεσμένων είναι μονόδρομος. Μέσα από τον οριζόντιο συντονισμό των κοινοτήτων αγώνα, των αγωνιζόμενων εργαζομένων και ανέργων των ανατολικών συνοικιών, στοχεύουμε στην κατάργηση του μέτρου στη πράξη. Η μαζική και δυναμική παρουσία στους δρόμους των γειτονιών μας μαζί με τους απεργιακούς αποκλεισμούς αποτελούν τα όπλα μας για να μπλοκάρουμε το άνοιγμα των μαγαζιών. Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί να απεργήσει, κανένας να μη βρει ευκαιρία για κυριακάτικα ψώνια.

Απέναντι στη τρομοκρατία των αφεντικών και τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων, να αξιοποιήσουμε τη γενική απεργία της 9 Απρίλη για να προωθήσουμε τα δικά μας ανατρεπτικά σχέδια. Τη Τετάρτη 9 Απρίλη στις 19.00 μ.μ, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για να οργανώσουμε από κοινού τις συλλογικές μας απαντήσεις εν όψει της Κυριακής 13/4 καθώς και να αναζητήσουμε τις συνολικότερες απαντήσεις μας απέναντι στη βίαιη αναδιάρθρωση της εργασίας και της ζωής μας, απέναντι στα σύγχρονα κάτεργα που μας ετοιμάζουν.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ, 19.00 μ.μ.

στο θεατράκι της πλατείας Ταπητουργείου στον Βύρωνα

Πρωτοβουλία αναρχικών - αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού.

πηγή : http://paapty.squat.gr/?p=2256