Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στις 18.00

Συνέλευση ΣΩ.Β.Α. σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Σχετικά με τη συγκέντρωση του ΣΩ.Β.Α. στο Υπ. Εργασίας για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την Πέμπτη 10 Απρίλη το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.) είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. εργασίας στη Σταδίου σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα και αλληλέγγυοι. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στο νέο αυτό εργασιακό μοντέλο που-χαρακτηριστικά αναφέρουμε-αντιμετωπίζει τους απασχολούμενους στα προγράμματα αυτά σαν ωφελούμενους και όχι σαν εργαζόμενους και κατά συνέπεια δεν έχουν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι(περισσότερες λεπτομέρειες για τα προγράμματα ΚΟΧ-voucher στο blog του ΣΩ.Β.Α.).

Στη συνέχεια, τετραμελής επιτροπή του σωματείου συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη προκειμένου να θέσουμε τα αιτήματά μας σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΚΟΧ-voucher. Στη σύντομη συνάντησή μας και στις επίμονες ερωτήσεις μας για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους(επιδόματα, άδεια, ασθένεια κτλ), η απάντησή της ήταν προκλητική και φυσικά η αναμενόμενη, καθ" υπόδειξιν των ντόπιων και διεθνών αφεντικών της. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είσαστε ωφελούμενοι και όχι εργαζόμενοι! Και σαν τέτοιοι δεν έχετε τα δικαιώματα των υπόλοιπων εργαζόμενων και ούτε υπόκεισθε στο εργατικό δίκαιο! Έτσι ξεκίνησαν αυτά τα προγράμματα, έτσι είναι τώρα και έτσι θα είναι και τα επόμενα!» Φυσικά, η απάντησή μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ, ότι θα είμαστε συνεχώς στο δρόμο και ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους σε όλους τους σχεδιασμούς τους ενάντια στην εργατική τάξη.

Σαν κομμάτι της κοινωνίας και της εργατικής τάξης, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Επόμενη συνέλευση του ΣΩ.Β.Α. για τη συνέχιση των δράσεων σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, Σάββατο 12 Απρίλη στις 18:00 Λόντου 6 στα Εξάρχεια 2ος όροφος στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου

πηγή : http://swbanergwn.espivblogs.net/2014/04/12/1