Σάββατο 3 Μαίου 2014 στις 19.00

Συγκέντρωση-πορεία

Το σχέδιο εκφασισμού της κοινωνίας και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που προσπαθεί να εφαρμόσει το Κράτος, αφού χτύπησε και συνεχίζει να χτυπάει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και κάθε αντίσταση, επέλεξε φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς να χτυπήσει και τους μαθητές.
Αστυνομικοί σε όλη τη χώρα παρέα με το επίσημο έγγραφο της ΓΑΔΑ, συνέλαβαν και έστειλαν στον ανακριτή καταληψίες μαθητές. Μαθητές από λύκεια του Κερατσινίου, της Ηγουμενίτσας , της Λαμίας ,του Βόλου και άλλων περιοχών οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν για την «εγκληματική πράξη» της κατάληψης. Βλέπουμε μια μεγάλη προσπάθεια του Κράτους στο να καταστείλει το μαθητικό κίνημα που τώρα πια αποκτά πιο αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά. Η ωμή καταστολή της μαθητικής πορείας την 6ή Δεκέμβρη 2013 με συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό , εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κτηνώδη βία δείχνει ότι ο φόβος είναι στο απέναντι στρατόπεδο κι όχι στους μαθητές.
Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα , να είμαστε συνεχώς μέσα σε μία αίθουσα και πάνω από ένα βιβλίο. Οι σχολικές μας αίθουσες όμοιες με κελιά φυλακής, περιστοιχισμένες από κάγκελα και με τεράστιο αριθμό μαθητών ,σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού καθηγητών, συνθέτουν το σκηνικό της ήδη υποβαθμισμένης παιδείας που μας "χαρίζει" το κράτος. Τα εξαντλητικά ωράρια, η υποχρεωτική στροφή στη παραπαιδεία, η αποστειρωμένη γνώση , έχουν μετατρέψει τόσα χρόνια τα σχολεία μας σε εργοστάσια τυποποιημένων ανθρώπων.
Οι εξουσιαστές θέλουν να βγαίνουμε από τα σχολεία δούλοι προορισμένοι για τα μεγαλοαφεντικά. Να μην έχουμε πολιτική άποψη και να μην αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας.
Εμείς παλεύουμε για ένα σχολείο και μια κοινωνία χωρίς ανταγωνιστηκότητα, με δομές την αλληλεγγύη , την ισότητα και την αυτοοργάνωση. Θα είμαστε συνεχώς μπροστά τους με καταλήψεις , πορείες και συγκρούσεις.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
Σάββατο 3 Μαίου , Προπύλαια , 19:00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

-Αντιεξουσιαστικό Μαθητικό Μέτωπο -Εξεγερμένοι Μαθητές

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Απρίλιος 20h