Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στις 20.00

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Η μαζική προσέλευση στην πρώτη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (3/6 στο Θέατρο Εμπρός), η πλούσια συζήτηση που έγινε και οι ενδιαφέρουσες δράσεις που προτάθηκαν δείχνουν αφενός την ανάγκη να προχωρήσει και να ξανά συγκροτηθεί η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και αφετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι διαδικασίες, και να ενισχυθεί η δυναμικότητα και η μαζικότητα που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία αυτή. Στα πλαίσια της πρώτης συνέλευσης συζητήθηκαν ιδέες για δράσεις και κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα αλλά και ταυτόχρονα η ανάγκη παραγωγής ενός αντι-ηγεμονικού λόγου όσον αφορά το θέμα της κράτησης μεταναστών-ριων.

Στην πρώτη συνέλευση προτάθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Διοργάνωση μιας κινητοποίησης σε ένα κέντρο κράτησης κοντά στην Αθήνα μεταξύ 20-30 Ιουνίου

  • Συνέλευση/ συζήτηση / στήσιμο θεματικού χώρου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
  • Ένα πρώτο έντυπο υλικό (δίγλωσσο ή και σε περισσότερες γλώσσες)


- Νομική ομάδα (επεξεργασία ζητημάτων σε θεωρητικό επίπεδο - πρακτική υποστήριξη)

Στην δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση θα επιχειρήσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις ιδέες/ προτάσεις που ακούστηκαν στην πρώτη συνάντηση, να συγκροτήσουμε κάποιες ομάδες εργασίας και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ως προς τις δράσεις.

Σας καλούμε όλους/ες τη Τρίτη 10 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Θέατρο Εμπρός στην Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

πηγή : http://embros-theater.blogspot.com/2014/06/10...