Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στις 19.00

Ανοιχτό κάλεσμα του Athens Indymedia σε ομάδες-συλλογικότητες

13 χρόνια από την δημιουργία του Αθηναϊκού Indymedia, και μία πορεία πλήρης, αγώνων, αντίστασης, αδέσμευτης και από τα κάτω πληροφόρησης, δυναμικής συμμετοχής στις κοινωνικές διεκδικήσεις και προσπάθειες οργάνωσης το Athens indymedia περνά σε μία νέα φάση λειτουργίας.
Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι εκφράστηκαν μέσα από την ιστιοσελίδα, εκατοντάδες συλλογικότητες δημοσιοποίησαν τον λόγο, τις θέσεις και την δράση τους δημιουργώντας ένα ισχυρό μέσο κοινωνικής και πολιτικής επικοινωνίας, που σεβόμενο την μοναδικότητα του καθενός, έδειξε ότι οι δυνατότητες της συλλογικής δουλειάς και στόχευσης είναι απεριόριστες. Μία συλλογική δουλειά και ένα αποτέλεσμα που η μανία των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών δεν έχει καταφέρει έως τώρα να το κάνει να σωπάσει.

Προϊόν των καιρών και των αναγκών που αυτές γεννούν, το Indymedia συνεχίζει την τεχνολογική του «εξέλιξη» με σκοπό να γίνει πιο εύχρηστο, άμεσο και κυρίως ασφαλές για τους χρήστες του, αλλά περισσότερο από όλα, αλλάζει τον ίδιο του τον εαυτό επιδιώκοντας να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του στους φυσικούς του συμμέτοχους - τροφοδότες και αναγνώστες - , θέλοντας να αποδομήσει οποιεσδήποτε σχέσεις εξουσίας μπορούν να δημιουργούνται από την θέση του διαχειριστή και του χρήστη.

Έτσι με την ευκαιρία της αλλαγής του κώδικα και της εικόνας του σαϊντ, καλούμε σε πρώτη φάση τις οριζόντια και αντι ιεραρχικά οργανωμένες συλλογικότητες σε μία συνάντηση - ενημέρωσης, συζήτησης, προτάσεων γι αυτή τη νέα περίοδο λειτουργίας του μέσου, αλλά και παρουσίασης των νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων.

Σε δεύτερο χρόνο ( και αφού η νέα φόρμα αρχίσει να λειτουργεί), θα ακολουθήσει δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση όσων αυτή την στιγμή δεν βρίσκονται οργανωμένοι σε κάποιες ομάδες, αλλά που το ζήτημα της μη ελεγχόμενης από το κράτος και το κεφάλαιο πληροφόρησης, αποτελεί κομβικό σημείο των κοινωνικών αντιστάσεων για αυτούς.

Έτσι σας καλούμε στo Πολυτεχνείο ( αμφιθέατρο Γκίνη) την Κυριακή 15 Ιούνη στις 7.00 μμ ελπίζοντας στην παρουσία σας εκεί και στην ενεργή σας συμμετοχή στις μελλοντικές διαδικασίες.

ΥΓ.: Εξαιτίας του μικρού χρονικού περιθωρίου αλλά και της απόστασης είναι πολύ πιθανό συλλογικότητες/ομάδες/συνελεύσεις να μην μπορούν να παρευρεθούν στην συζήτηση. Γι αυτό τον λόγο θα κρατηθούν λεπτομερή πρακτικά και θα διοχετευθούν αναλόγως. Όσες συλλογικότητες ενδιαφέρονται να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία, παρακαλούμε να μας στείλετε ένα mail στο imc-athens-editorial@lists.indymedia.org.

Η διαχειριστική ομάδα του
athens.indymedia.org

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/51623/