Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στις 18.00

Συνέλευση για διοργάνωση πορείας ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

Στις 17 Ιούνη ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Α΄ θερινού τμήματος της βουλής. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριάσεων προβλέπεται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης που στοχεύει στην αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος και πιο συγκεκριμένα στη θεσμοθέτηση ειδικών συνθηκών κράτησης μέσα στις ελληνικές φυλακές (φυλακές και πτέρυγες τύπου Γ΄ και μια σειρά από άλλες σχετικές ρυθμίσεις). Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν αγωνιζόμενους ανθρώπους εντός και εκτός των φυλακών (που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί με τον αντιτρομοκρατικό νόμο-λάστιχο, ή/και που αντιστέκονται ενεργά στη συνθήκη της φυλακής) αλλά και κρατούμενους που για οποιονδήποτε λόγο χαρακτηρίζονται «επικίνδυνοι» από τη σωφρονιστική υπηρεσία. Οι κρατούμενοι από πολλές φυλακές έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις για αυτό το ζήτημα (αποχή συσσιτίου), οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Ως συνέλευση αναρχικών ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, θέλοντας αφενός να πιέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αφετέρου να σταθούμε δίπλα στους κρατούμενους που αγωνίζονται, καλούμε συλλογικότητες και άτομα της Θεσσαλονίκης σε συνέλευση, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 6, στο Φυσικό ΑΠΘ, με την προοπτική να οργανωθεί μια κεντρική πορεία ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης.

Η κατασκευή ειδικών φυλακών αποτελεί ένα πείραμα, το οποίο πρώτα θα εφαρμοστεί στους αγωνιζόμενους κρατούμενους και στη συνέχεια πάνω σε όλους όσους αντιστέκονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/51793/