Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση για τις ανακρίσεις της δικογραφίας Καρατζά

Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 9πμ στον Πολύγυρο: συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που περνούν ανάκριση (πληροφορίες παρακάτω) **

Παρασκευή 4 Ιουλίου, στις 7μμ στη ΦΜΣ: ανοιχτή συνέλευση για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Πολύγυρο και για ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διώξεις

Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου καλούνται σε ανάκριση 29 άτομα - κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης - που φέρονται ως ύποπτοι στο πλαίσιο της δικογραφίας που αφορά σε κινητοποίηση στο Λάκκο Καρατζά (στις Σκουριές) το Μάιο του '13. Η δικογραφία Καρατζά σχηματίστηκε με κύρια αφορμή κινητοποίηση στο βουνό, όπου πραγματοποιήθηκε συμπλοκή που ξεκίνησε όταν μονάδες ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στην τοποθεσία για να σταματήσουν τις εργασίας της εταιρείας. Οι διωκτικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι 4 αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η δικογραφία αυτή είναι η πρώτη στον αγώνα της Χαλκιδικής, η οποία στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, ποινικοποιώντας το όποιο περιεχόμενό τους.

** για μετάβαση με λεωφορείο (από τη Θεσ/νίκη προς τον Πολύγυρο) το πρωί της Τρίτης 8 Ιουλίου, επικοινωνήστε δηλώνοντας συμμετοχή (όνομα και τηλέφωνο) στο email της επιτροπής αλληλεγγύης solidaritynogold[at]gmail.com , όπου [at] -> @ , ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο site (κλικ στο «επικοινωνία» πάνω δεξιά)

πηγή : http://solidaritynogold.espivblogs.net/events


ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στις 7,8 και 9 Ιουλίου καλούνται σε ανάκριση στα δικαστήρια του Πολυγύρου 29 άτομα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη ως ύποπτοι για ενέργειες που έλαβαν χώρα σε κινητοποίηση στο λάκκο Καρατζά (Σκουριές) το Μάιο του 2013. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στοιχειοθετήθηκαν με βάση συνομιλίες που καταγράφηκαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Να σημειωθεί πως η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει στο λάκκο Καρατζά φράγμα εναπόθεσης τελμάτων, να τον μετατρέψει δηλαδή σε πισίνα αποβλήτων.
Η τοπική κοινωνία έχει δείξει πολλάκις την αντίθεσή της στην κατασκευή των μεταλλείων μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις και κάθε φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με την καταστολή και τις κάθε είδους μεθοδεύσεις του κράτους, το οποίο διαρκώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας. Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η εταιρεία ισοδυναμεί με το θάνατο των παραδοσιακών τομέων οικονομικής δραστηριότητας, τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.
Είναι πολύ σημαντικό, στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, την οποία το κράτος προφασίζεται για να επιβάλλει fast track διαδικασίες, να αντισταθούμε στο πλευρό των κατοίκων. Τα αποτελέσματα αυτής της διαμάχης θα επηρεάσουν, όχι μόνο τη Χαλκιδική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης που αποτελούν τις επόμενες στάσεις στο καταστροφικό σχέδιο της εταιρείας. Επιπλέον, η ενδεχόμενη καταδίκη των αγωνιστών θα ανοίξει το δρόμο για την ποινικοποίηση κάθε είδους αγώνα και αντίστασης. Αυτός ο αγώνας είναι ο μόνος τρόπος για να μη γίνει κανόνας η καταστροφή που παρουσιάζεται ως ανάπτυξη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 7,8,9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
*Για μετάβαση με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη στον Πολύγυρο, επικοινωνήστε στο email της επιτροπής αλληλεγγύης soliexdaritynoexgold@gmaexil.com

Ελευθερος κοινωνικός χώρος "Σχολείο" για την μάθηση της ελευθερίας

πηγή : http://sxoleio12.wordpress.com/2014/07/05/%ce...