Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Να υπερασπιστούμε
τον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Τρίτη 1 Ιουλίου 7μμ Καμάρα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τρίτη 8 Ιουλίου 9πμ
έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
για να απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσπάθεια
της πρώην εργοδοσίας να πατήσει ξανά πόδι στο εργοστάσιο

Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών
Άμεση δημοκρατία στη βάση

Αυτοδιαχείριση στην παραγωγή

πηγή : http://biom-metal.blogspot.gr/2014/06/blog-po


Κάλεσμα αλληλεγγύης στη Βιο Με

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟ ΜΕ

Τον Μάιο έκλεισε ένας χρόνος από την απόφαση των εργαζομένων στην Βιομηχανική Μεταλλευτική να πάρουν την διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους. Η προηγούμενη εργοδοσία επιχειρεί να πλήξει το εγχείρημα με δικαστικά μέσα με σκοπό να επανέλθει ως προσωρινή διοίκηση, οδηγώντας την εταιρία σε πτώχευση και εκδιώκοντας τους εργαζομένους από το εργοστάσιο.
Το εγχείρημα της Βιο Με κάνει πράξη το πρόταγμα της αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, ανοίγοντας το δρόμο για την διαμόρφωση όχι μόνο ενός νέου παραγωγικού-διαχειριστικού μοντέλου βάσης αλλά και μιας νέας μορφής κοινωνικής οργάνωσης. Σε ένα σύστημα που τρέφεται από την εκμετάλλευση, την συσσώρευση και την μισθωτή σκλαβιά, η ΒΙΟ.ΜΕ αντιστέκεται και ενσαρκώνει τις ιδέες της συλλογικότητας, της αυτοδιεύθυνσης και της αλληλεγγύης.
Αυτήν η νέα προοπτική, το ξεπέρασμα δηλαδή του μονόδρομου της εξαθλίωσης και της σκλαβοποίησης, αντικατοπτρίζεται στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. Αμφισβητεί έμπρακτα την μονολογικότητα της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων και έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με την δυσοσμία που αποπνέει το σάπιο σώμα της κοινωνίας των εκμεταλλευτών και πάσης φύσεως ρυθμιστών των ζωών μας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 8/7 ΣΤΙΣ 9:00 π.μ


Ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Σχολείο» για την μάθηση της ελευθερίας.

πηγή : http://sxoleio12.wordpress.com/2014/07/05/%ce...