Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 χθεσινούς συλληφθέντες της Σχολής Θεάτρου

Το πρωί της Τρίτης 8/7, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, σύντροφοι και συντρόφισσες επιχείρησαν συμβολική κατάληψη στη σχολή Θεάτρου. Κατά την αποχώρησή τους και ενώ η περιοχή είχε περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις, προσάγονται πέντε σύντροφοι και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ. Εκεί, την ώρα που δινόταν οι καταθέσεις από τους φύλακες του ΑΠΘ, οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις (φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης, πρόκληση σωματικών βλαβών και απείθεια). Οι σύντροφοι κρατούνται μέχρι αυτή τη στιγμή και αύριο το πρωί περνάνς από ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την απελευθέρωση ανθρώπου και φύσης και μας αφορά όλους. Μπορεί το νομοσχέδι9ο να ψηφίστηκε αλλά ο αγώνας για το γκρέμισμα κάθε κελιού παραμένει ανυποχώρητος και επίκαιρος όσο ποτέ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1528082/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 8/7/14

Στις 8/7/2014 το πρωί σύντροφοι επιχείρησαν να καταλάβουν συμβολικά τη σχολή θεάτρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στη σημερινή ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και έτσι οι σύντροφοι αποφάσισαν τη λήξη της παρέμβασης. Κατά την αποχώρησή τους 5 σύντροφοι προσάγονται από τους μπάτσους και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ, όπου τους ανακοινώνεται η σύλληψή τους με τις εξής κατηγορίες : διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές,, απρόκλητες σωματικές βλάβες και απείθεια, λόγω της άρνησής τους να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Ταυτόχρονα ο κοσμήτορας της σχολής έκανε μήνυση για τη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Την ίδια στιγμή που το κράτος θεσμοθετεί νόμους για την εξόντωση όλων όσων αγωνίζονται εντός των τειχών, εντείνει την καταστολή σε όσους αγωνίζονται εκτός των τειχών σε κάθε μορφή εγκλεισμού, επιτήρησης και ελέγχου. Θα μαχόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας μέχρι το γκρέμισμα κάθε κελιού/κλουβιού.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

κατάληψη Terra Incognita

αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιούλιος 23h