Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στις 19.30

Λαϊκή συνέλευση ενάντια στις μαφίες & τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Kείμενο της Λαϊκής συνέλευσης που απευθύνεται στους κατοίκους των Εξαρχείων και κάλεσμα για την Παρασκευή 11/7 στις 19.30 στο Κηπάκι της Τσαμαδού.

Από τα Εξάρχεια της κρίσης στα Εξάρχεια της αυτοοργάνωσης
Τα Εξάρχεια ήταν πάντα ένας χώρος ελευθερίας και αλληλοσεβασμού, μια περιοχή πολιτικής ζύμωσης και δημιουργικής έκφρασης, μια γειτονιά-σύμβολο που παρήγαγε ιδέες και οράματα και πρέσβευε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση έχει δημιουργήσει μια κατάσταση απόλυτης παρακμής. Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει πια σε όλους μας. Ρατσιστικές, σεξιστικές και φασίζουσες συμπεριφορές εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά σε βάρος τόσο των κατοίκων, όσο και των θαμώνων των Εξαρχείων. Ταυτόχρονα, οι μαφίες στήνουν πιάτσες ναρκωτικών και καταλαμβάνουν την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ το εχθρικό περιβάλλον συμπληρώνεται από ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς και φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού κάθε είδους.

Σε αυτή τη συνθήκη, ο ρόλος της αστυνομίας είναι δεδομένος: καλύπτει τη δραστηριότητα των κερδοφόρων συμμοριών και καταστέλλει τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος.

Για να ξαναγίνει η γειτονιά έτσι όπως την αγαπήσαμε, όλοι μαζί, κάτοικοι, εργαζόμενοι και συλλογικότητες, δημιουργήσαμε τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων.

Η συμμετοχή του κόσμου τον πρώτο μήνα δραστηριοποίησης της Λαϊκής Συνέλευσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία:

- Πάνω απο 2.500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στις 5/6, διατρανώνοντας την εναντίωσή τους στις μαφίες και στην υποβάθμιση των Εξαρχείων.

- Η καθημερινή διαρκής παρουσία μας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Δερβενίων κατόρθωσε να υψώσει ένα φράγμα στο ναρκοεμπόριο στο συγκεκριμένο σημείο. Καταλυτική συμβολή σε αυτή τη νίκη έχουν η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των κατοίκων.

- Στις 28/6 η ομάδα περιφρούρησης που δημιούργησε η Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποίησε την πρώτη της ενημερωτική παρέμβαση στην πλατεία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις σε τακτική βάση.

- Μουσικές εκδηλώσεις και αυτοσχέδια γλέντια μάς έδωσαν την ευκαιρία να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά και να αποκτήσουμε ξανά την αίσθηση της γειτονιάς.

Στις σύγχρονες συνθήκες που επιβάλλονται, θεωρούμε αναγκαία την αυτοοργάνωση της γειτονιάς μας και της κάθε γειτονιάς. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, μακριά από τον φόβο και από τις λογικές της ανάθεσης.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, κάθε Παρασκευή στις 19:30, στο κηπάκι της Τσαμαδού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Συμμετέχουμε-Στηρίζουμε

Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου

πηγή : http://parkingparko.espivblogs.net/2014/07/11...