Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.00

Ανοιχτή εκδήλωση για την οργάνωση του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Ανοιχτές εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης για την οργάνωση του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Η προγραμματισμένη ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπως και του περιφερειακού την προηγούμενη μέρα όπου η χυδαία εμφάνιση των νεοναζί πήρε δυναμική απάντηση από τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική ήταν. Κυριαρχήθηκε από τη δυναμική παρουσία των αντιφασιστών και την αντιπαράθεση τους με τους χρυσαυγίτες, με αφορμή την εκλογή του ναζιστή Α. Ματθαιόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Η παρουσία του Ματθαιόπουλου, γνωστού και για την "καλλιτεχνική" του σταδιοδρομία στο συγκρότημα «Πογκρόμ» με τραγούδια όπως «Διακοπές στο Άουσβιτς», στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ήταν προκλητική. Ο Ματθαιόπουλος, αν και βρίσκεται έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το προηγούμενο βράδυ άνοιξε τα κεφάλια πέντε μεταναστών, ενώ οι τραμπούκοι του εκτόξευαν απειλές στους αντιφασίστες. Σ' αυτήν την πρόκληση απέναντι στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου της πόλης, απάντησε η αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, στην οποία συμμετείχαν αντιρατσιστικές και δημοτικές κινήσεις, η επιτροπή αγώνα του ΨΝΘ και άτομα με αναπηρία. Αυτή η κινητοποίηση εμπόδισε τους φασίστες να πραγματοποιήσουν τη φιέστα τους και έδειξε ότι το κίνημα δεν θα αφήσει τους νεοναζί να νομιμοποιηθούν χρησιμοποιώντας το δημοτικό συμβούλιο σαν ορμητήριο κηρυγμάτων μίσους και ρατσιστικής βίας.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού όχι μόνο επικαλέστηκε την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», αλλά και απείλησε τους αντιφασίστες ότι θα τους απομάκρυνε από το χώρο με τη βοήθεια της αστυνομίας. Οι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ναζί εγκληματίες και το αντιφασιστικό κίνημα δείχνουν τα όρια του αντιφασισμού του κ. Μπουτάρη, έστω κι αν φόρεσε το κίτρινο αστέρι θυμίζοντας το ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους ναζί. Η μόνη πραγματική εγγύηση για το τσάκισμα του φασισμού μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο είναι το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος. Κορυφαίος σταθμός η 18η Σεπτέμβρη, επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που θα πραγματοποιηθούν μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις για να ζητήσουμε να μπουν όλοι οι ναζιστές δολοφόνοι στη φυλακή, να κλείσουν τα γραφεία τους, να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να θεωρήσουν κενές τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι χρυσαυγίτες τόσο στο περιφερειακό όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, και να εντείνουμε τον αγώνα για να τους πετάξουμε έξω από τα συμβούλια, το κοινοβούλιο και τις γειτονιές μας.
Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης-Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου

Ανοιχτές εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 11/9, 7μμ, Πεζόδρομος Ναυαρίνου
Παρασκευή 12/9, 7μμ, Πάρκο Χαριλάου
Κυριακή 14/9, 9πμ, αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο εκτελεσθέντων από τους ναζί στα Γιαννιτσά και στις 7μμ ανοιχτή εκδήλωση-Ρολόι Νεάπολης

Πέμπτη 18/9, Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου - Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Δευτέρα 22/9, Εργατικό Κέντρο, Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

11-12/10, Πανελλαδική και διεθνής Αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20