Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 16 συλληφθέντες της 17/11/12

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 17/11/2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Τρίτη 14/10,

στις 9 πμ, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 17 Νοέμβρη του 2012 μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ, ξυλοκόπησαν άγρια και συνέλαβαν 16 συναδέλφους, στην μεγάλη τους πλειοψηφία φοιτητές, οι οποίοι μετά από 3 αναβολές δικάζονται με ψεύτικες κατηγορίες στις 14 Οκτώβρη. Μετά από λίγες μέρες ξαναεισέβαλαν συλλαμβάνοντας 11 απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τότε βρίσκονταν ήδη αρκετό καιρό σε απεργία, οι οποίοι μάλιστα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση. Από τότε μεσολάβησαν αρκετές ακόμα καταπατήσεις του ασύλου, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, η λαομίσητη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρ' όλη την πολιτική της κατάρρευση είναι αποφασισμένη να αποτελειώσει ότι δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία μας έχει απομείνει. Με τις συνεχόμενες επιστρατεύσεις απεργών, την απερίγραπτη καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται (Σκουριές, καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών κλπ), τις στημένες δίκες αγωνιστών, την προετοιμασία -σε συμφωνία με την τρόικα- νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου που ουσιαστικά θα απαγορεύει τις απεργίες, τα συνεχόμενα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, έχει εγκαθιδρύσει ένα τερατώδες κράτος «έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να διατηρηθεί γαντζωμένη στην εξουσία όσο περισσότερο γίνεται, μιας και αυτό είναι πλέον μια ξεκάθαρη καταπάτηση κάθε πολιτικού και ταξικού συσχετισμού. Σε αυτήν την επίθεση, περίοπτη θέση διατηρεί πάντα η οριστική κατάργηση του ασύλου και η απονέκρωση του φοιτητικού κινήματος. Ειδικά σήμερα, που τα διορισμένα και στελεχωμένα με «ανθρώπους της αγοράς» Συμβούλια Διοίκησης έχουν δεσμευτεί ότι θα τελειώνουν με αυτό το ζήτημα, δημιουργώντας πανεπιστημιακές αστυνομίες, αλλά και διατηρώντας μια στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Το άσυλο στέκεται «αγκάθι στο λαιμό» κυβέρνησης και τρόικας, γιατί σημαίνει συνελεύσεις, καταλήψεις, συλλογικές διαδικασίες, αγώνες φοιτητών και εργαζομένων. Πάνω απ' όλα όμως σημαίνει δημόσια δωρεάν παιδεία, αποτροπή μετατροπής του πανεπιστημίου σε ένα «σούπερ μάρκετ γνώσεων», καθώς ακριβώς μέσω αυτών των αγώνων διατηρείται και ο παραμικρός έλεγχος ολόκληρης της κοινωνίας πάνω στην εκπαίδευση.

Η υπεράσπιση του ασύλου και των αγωνιστών από την καταστολή και το κράτος «έκτακτης ανάγκης» δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασικός όρος για να μπορέσει το φοιτητικό κίνημα να παλέψει ενάντια στην τρομακτική επίθεση που δέχεται, για να σταματήσει τη διάλυση της παιδείας, τις διαγραφές, τα δίδακτρα, τα κλεισίματα σχολών και τις απολύσεις. Πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους μας, με καταλήψεις και μαζικές κινητοποιήσεις την μέρα της δίκης, απαιτώντας την αθώωσή τους. Με πρωτοβουλίες αγώνα για την υπεράσπιση του ασύλου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κυρίως όμως με το να ζωντανέψουμε ξανά το άσυλο, να μετατρέψουμε τα πανεπιστήμια σε ένα κέντρο αγώνα ενάντια στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης και τρόικας.

Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων από τις 17/11/2012.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/3096


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Δύο χρόνια πριν, μέρος της πορείας της 17 Νοέμβρη κατέληξε στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. μετά από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου αφενός να υπερασπιστούν την κατάληψη του κτιρίου από τους εργολαβικούς, και, αφετέρου να προασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο καταργήθηκε βάσει του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Σε ανύποπτο χρόνο, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, ρίχνοντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς αφορμή, ξυλοκοπώντας και εντέλει συλλαμβάνοντας 16 φοιτητές. Μετά τη βίαιη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ, όπου τους αποδόθηκαν οι συνηθισμένες ψευδείς κατηγορίες, δηλαδή αυτές της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και αντίστασης κατά της αρχής και προβής σε επικείμενη σωματική βλάβη που αργότερα αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από αυτήν της οπλοκατοχής.

Ο νόμος πλαίσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011 εκτός όλων των άλλων, καταστρεπτικών για το πανεπιστήμιο, διατάξεων, απενεργοποιούσε τη νομική ισχύ του ασύλου διά της απαλοιφής του (αφού απλώς δεν έκανε καμία αναφορά σ' αυτό), δίνοντας έτσι, στην εκάστοτε διοίκηση των πανεπιστημίων την δυνατότητα να απευθύνεται στην αστυνομία, όποτε κρίνει ότι παρίσταται ανάγκη, αλλά και στην ίδια την αστυνομία την ελευθερία να μπαινοβγαίνει στον πανεπιστημιακό χώρο, όποτε θέλει, προφασιζόμενη την κοινωνική ασφάλεια.

Σήμερα, που η κατάργηση του ασύλου έχει πλέον κατοχυρωθεί, όχι μόνο νομικά, αλλά και στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ως απόρροια μιας κρατικής πολιτικής που βασίζεται στη βία και στην καταστολή, η απειλή της εισβολής της αστυνομίας από τον τρέχοντα Πρύτανη -αλλά και από τον προηγούμενο- φαντάζει στο μυαλό του μέσου πολίτη ως η μόνη λύση για την εξασφάλιση της τόσο επιθυμητής τάξης και ηρεμίας. Έχει πια καταστεί σε όλους μας σαφές ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, από τις διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών και την εντατικοποίηση των σπουδών, ως την αποθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάργηση του ασύλου και της επικύρωσής αυτής μέσω της ποινικοποίησης των ατόμων που αγωνίζονται, προσανατολίζονται στη δημιουργία φιλήσυχων, ευθυνόφοβων και υποταγμένων ανθρώπων, με περιορισμένο απόθεμα ονείρων.

Η αυριανή δίκη των 16 φοιτητών κρούει το καμπανάκι σε όσους τρέφουν ακόμα αυταπάτες περί δημοκρατίας και ελεύθερης διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε σε στήριξη των συναγωνιστών μας, στα δικαστήρια την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

«Μαύρο & Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

πηγή : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/timeline?ref=page_internal