Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 18.30

Συζήτηση: Η εμπειρία από τους κλάδους που μάχονται αυτήν την περίοδο + γλέντι

KAΛΕΣΜΑ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Η εμπειρία από τους κλάδους που μάχονται αυτή την περίοδο» και γλέντι οικον. ενίσχυσης των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών

«Η εμπειρία από τους κλάδους που μάχονται αυτή την περίοδο»
και γλέντι οικον. ενίσχυσης των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών

Τον τελευταίο καιρό μία σειρά από κλάδους έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν μια πολύμορφη και ηρωική μάχη, για τη δουλειά και τη ζωή, ενάντια στην κατάργηση και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων.

Από τις 18 Σεπτέμβρη του 2013, όταν μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (δηλαδή απόλυσης), οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών βρίσκονται διαρκώς στο δρόμο, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Παρά την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τις καθαρίστριες ο Άρειος Πάγος την αναίρεσε, λέγοντας ότι η απόλυσή τους επιβάλλεται για λόγους «γενικού συμφέροντος»!

Την ίδια στιγμή, οι πολύμηνες κυριακάτικες παρεμβάσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η αντίσταση στους χώρους του εμπορίου ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας που προωθούν εργοδότες, κυβέρνηση, τρόικα είχε ως αποτέλεσμα μια νίκη με την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για παύση του «πιλοτικού» μέτρου λειτουργίας καταστημάτων για όλες τις Κυριακές.

Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίθεσή τους σε όλο το Δημόσιο, ετοιμάζοντας επιπλέον απολύσεις, κατασυκοφαντώντας χιλιάδες εργαζόμενους-κλάδους ολόκληρους, εξαφανίζοντας τις δομές του «κράτους πρόνοιας» από τη μια, δίνοντας την ευκαιρία στο ιδιωτικό κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του και από την άλλη κάνοντας τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν ακόμα πιο ακριβά.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς, βρίσκονται σε κινητοποίηση διεκδικώντας το αυτονόητο: Δικαίωμα στη δουλειά, αξιοπρέπεια στη ζωή τους.

Πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να συζητήσουμε για την εμπειρία των αγώνων αυτών, για τον λόγο αυτό η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 18/10, στις 6;30μμ, στον χώρο της (Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία), με:

  • Εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου από το «Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας κατ τα "απελευθερωμένα" ωράρια»
  • Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Εργαζόμενους του δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Η Εργατική Λέσχη έχει σαν μία από τις βασικές δραστηριότητες της, την έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που είναι σε αγώνα. Για αυτό μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα των Καθαριστριών.

πηγή : http://ydragogeio.gr/sizitisi-18-10-glenti-ka