τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00

Για μια αντιφασιστική διαδήλωση την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Για μια αντιφασιστική διαδήλωση την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Την Κυριακή 19 Οκτώβρη διοργανώθηκε στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου σύσκεψη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οριζόντιων σχημάτων με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα οργάνωσης αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο κόντρα στην καλεσμένη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τον ένα χρόνο της εκτέλεσης των τραμπούκων της.

Αυτή η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα καλέσματος και διμερών συναντήσεων της ΟΡ.Μ.Α. (Οργάνωση Μαχητικός Αντιφασισμός) με πολλές συλλογικότητες με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κάθε είδους δημόσιων εμφανίσεων της Χρυσής Αυγής.

Βασικοί άξονες του σκεπτικού της αντιφασιστικής συνάντησης είναι:

1) Να υπάρχει μια σταθερή, μόνιμη συνεργασία των εμπλεκόμενων σχημάτων. Να μη αντιμετωπίζουμε την κάθε δράση της ΧΑ (πχ 1η Νοέμβρη, Δίκες Χ.Α., Ίμια κλπ) με ένα αποσπασματικό ή τοπικιστικό σκεπτικό την τελευταία στιγμή.

2) Δεν βλέπουμε τη συγκρότηση μεμονωμένων «συμβάντων» αλλά συνολικού πλαισίου αντιμετώπισης των φασιστικών ενεργειών και συνάξεων και τη δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών γεγονότων με κυρίαρχο και μόνιμο χαρακτήρα. Δεν απαντάμε (μόνο) στους συγκεντρωμένους της ΧΑ αλλά και στην κάθε προσπάθεια γείωσης της σε χώρους σχολεία γειτονιές.

3) Να αντιμετωπιστεί όχι μόνο μια σειρά μεμονωμένων δράσεων της ΧΑ, αλλά και η ευρύτερη πολιτική - κοινωνική τους υποστήριξη. Γι` αυτό η πολύπλευρη συμμετοχή ΚΑΙ «κεντρικών» συλλογικοτήτων αλλά ΚΑΙ τοπικών συνελεύσεων - κοινωνικών οργανώσεων χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις είναι απαραίτητη για το εγχείρημα.

Σαν πρώτος σταθμός αυτής της πορείας αποφασίστηκε να είναι μια ευρύτερη σύσκεψη συλλογικοτήτων αλλά και ανένταχτων την Παρασκευή 24 Οκτώβρη στο Γκίνη - Πολυτεχνείο στις 7μμ για τη συγκρότηση αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη.

Αντιφασιστικές συλλογικότητες

επικοινωνία : http://ormantifa.wordpress.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Οκτώβριος 08h