Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στις 22.00

Ρεμπέτικο γλέντι για τα δικαστικά έξοδα αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων

Τέλος στις διώξεις και φυλακίσεις των Τούρκων και Κούρδων Αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων !

Κάτω τα χεριά από τους πολιτικούς πρόσφυγες ,

Λευτεριά στον Mustafa Lafci !

Στα πλαίσια των διωγμών, της κινεζοποίησης και της καταστολής που επιβάλλονται στο λαό μας από τους διαχειριστές της εξουσίας στη χώρα μας, και της συνεργασίας του ελληνικού κράτους με τις μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και ΗΠΑ, συνεχίζεται και το κυνηγητό των πολιτικών προσφύγων και κοινωνικών αγωνιστών από την Τουρκία. Όσο «τουρκοφαγικό» κουτόχορτο κι αν πουλάνε οι σαμαράδες και οι βορίδηδες στους οπαδούς τους, η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις τούρκικες είναι άψογη όταν πρόκειται να καταστείλουν αγωνιστές.

Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη συνελήφθη στον πάγκο του, όπου πούλαγε κουλούρια, ο Mustafa Lafçı, αφού είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψής του. Το πρώτο αφορούσε πρόστιμα που δε μπορούσε να πληρώσει, αφού δεν του δίνουν άδεια για τον πάγκο. Το δεύτερο ένταλμα αφορούσε την υπόθεση της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη. Αλλά πώς κατόρθωσαν να τον συνδέσουν με αυτή την υπόθεση; ΥΠΗΡΧΑΝ, ΛΕΕΙ, ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ! Βεβαίως, είναι μια πρόφαση. Σε κάθε μέρος, σε κάθε πορεία, στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Αν επιτρέψουμε να συλλαμβάνονται άνθρωποι με τέτοιες σαθρές ενδείξεις, δεν είναι μακριά οι μέρες που οι ελληνικές φυλακές θα γεμίσουν με πολιτικούς κρατούμενους.

Τέτοιου τύπου συλλήψεις με ανύπαρκτα στοιχεία αποδεικνύουν ολοφάνερα τα παιχνίδια που παίζονται και τις συνωμοσίες που στήνονται σε βάρος των επαναστατών και των προσφύγων από την Τουρκία. Στην Τουρκία, για τη συμμετοχή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια στο φασισμό και της χούντας του Εβρέν, ο Mustafa Lafçı φυλακίστηκε και βασανίστηκε.

Ο Mustafa ζει 16 χρόνια στην Ελλάδα, τα τελευταία 10 των οποίων στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθεί να εξασφαλίσει τη διαβίωσή του πουλώντας κουλούρια. Είναι ένας βιοπαλαιστής πολιτικός πρόσφυγας, μια φυσιογνωμία γνωστή στη Θεσσαλονίκη από τη συμμετοχή του σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες, πορείες και εκδηλώσεις οργανώσεων και φορέων.

Πριν από λίγο καιρό πήγε στο Τμήμα Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη και ανανέωσε την άδεια παραμονής του χωρίς κανένα πρόβλημα. Η υπόθεση της Τριανδρίας άνοιξε το 2011 (από έκρηξη σε ισόγειο διαμέρισμα σκοτώθηκε ένας πολιτικός πρόσφυγας). Για την υπόθεση αυτή δικάστηκαν και αθωώθηκαν και άλλοι πρόσφυγες από την Τουρκία, και στις δικογραφίες της υπόθεσης δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα του Mustafa Lafçı. Σήμερα, με τον ισχυρισμό της ύπαρξης δακτυλικού αποτυπώματος σε έντυπο που βρέθηκε στο σπίτι ενός άλλου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία, άσχετο με το σπίτι που έγινε η έκρηξη, ο Mustafa προφυλακίστηκε και κλείστηκε στις Φυλακές Διαβατών. Πρόκειται για ολοφάνερη καταπάτηση κάθε κανόνα δικαίου. Ακόμη και αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη, με τις οδηγίες της Αμερικής και της Τουρκίας σπέρνουν την τρομοκρατία στους αγωνιστές και στους πρόσφυγες από την Τουρκία.

Το να είσαι αντιφασίστας και αντιιμπεριαλιστής περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Λευτεριά στον Mustafa Lafçi!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Αλληλεγγύη στους Κούρδους και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

πηγή : http://allileggui.wordpress.com/2014/10/28/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82/