Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12.00

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

- Στον αυταρχισμό, στην απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή

- Στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης και της Πρυτανικής Αρχής του ΕΚΠΑ, που σαν τιμωρός και ετσιθελικά κλείνει σχολές και κτήρια του δημόσιου Πανεπιστήμιου

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

  • Με την απερίφραστη καταδίκη και καταγγελία των όσων εξελίχθησαν γύρω από την Νομική Σχολή και το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014.
  • Με την αγωνιστική κοινή στάση της σπουδάζουσας νεολαίας, των εργαζομένων και των διδασκόντων.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που δεχτήκαμε την επίθεση αυταρχισμού, παρεμβάσεων κρατικών, αστυνομικών και εισαγγελικών ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του μεγάλου απεργιακού αγώνα μας το τελευταίο τετράμηνο του 2013, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν το τελευταίο μήνα γύρω και μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εμείς που δεχτήκαμε τα σοβαρά πλήγματα στα δικαιώματά μας, στην εργασία μας, στις ζωές μας από την πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων πάει μαζί με τις ακραίες μορφές αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας και οφείλουμε να τις καταδικάσουμε και να τις ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ.

Έχουμε μπροστά μας σκληρές μάχες για να μην περάσουν οι απολύσεις, να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να μην υλοποιηθούν οι απολύσεις των 150 συναδέλφων μας συμβασιούχων που προγραμματίζει η Πρυτανική Αρχή του ΕΚΠΑ για την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Επειδή γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν το φόβο και τον αυταρχισμό για να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας

καλούμαστε

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ την Παρασκευή 14-11-2014 να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ μαζικά στην πανεκπαιδευτική απάντηση που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι

στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον τριήμερο γιορτασμό

της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

πηγή : email received on 14 Νοέμβριος 10h