Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00

Συζήτηση: Για το ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργατών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Το κεφάλαιο διεθνώς και στην Ελλάδα απαιτεί να πληρώσουμε την αποτυχία των κυβερνήσεων του να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, την χειρότερη στην ιστορία του καπιταλισμού, με την ιδία μας τη ζωή. Οι φοιτητές και οι μαθητές παλεύουν για την κατάργηση του νομού πλαίσιο και το νέο λύκειο, σε σύγκρουση με την κρατική καταστολή μιας αντιδραστικής κυβέρνησης σε αποσύνθεση και ενός κράτους σε κατάσταση διαρκούς και πλάστης έκτατης ανάγκης.

Η ανεργία είναι ήδη το τίμημα που πληρώνουμε για τα μετρά λιτότητας και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το τίμημα από την μέχρι τώρα χρεοκοπία τραπεζών, κρατών και κυβερνήσεων. Τα χρέη των τραπεζών και των κρατών στις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο των ιδίων των καπιταλιστών. Τα μετρά με τα όποια επιχείρησαν να κερδίσουν χρόνο, μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης το 2007-8, έχουν πολλαπλασιάσει τις εστίες ενός νέου, << παγκοσμίου οικονομικού σοκ >>, μέσα στις ήδη υπάρχουσες συνθήκες της ύφεσης και της υπερχρέωσης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη, εργαζομένη και άνεργη, η νεολαία, χρειάζεται να πάρουμε τους αγώνες και τη ζωή στα χεριά μας. Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!. Ο γόρδιος δεσμός του χρέους πρέπει να κοπεί με την μονομερή διαγραφή του και να εφαρμοστούν μια σειρά επιτακτικά μετρά από μια κυβέρνηση της εξουσίας των ιδίων των εργατών. Τα Ανεξάρτητα Κέντρα Αγώνα των εργαζομένων και ανέργων εργατών είναι ένα όργανο ταξικής δράσης και αγώνα, με όπλο την ενότητα της εργατικής τάξης, για μια αποφασιστική απάντηση στην κρατική και φασιστική-παρακρατική βία σε ανεξαρτησία από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους καπιταλιστές. Η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση για την επομένη μέρα της κοινής πάλης στα σωματεία, και στους δρόμους.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10), 6μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54150/