Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία 6 Δεκέμβρη

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ / ΚΑΜΑΡΑ 12:00

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : http://akthess.blogspot.gr/2014/12/6.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ενάντια στο κράτος που δολοφονεί

Καμιά ανοχή στην καταστολή

Ενάντια στο κράτος που δολοφονεί - καμία ανοχή στη καταστολή

Στις 6/12/08 ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ απο τον ειδικό Φρουρο της Ελ.Ασ. Επαμεινώνδα Κορκονέα. Μέσα σε λίγες ώρες η κοινωνία εξεγείρεται άμεσα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απλως μια έκρηξη νεανικής επιθετικότητας, όπως προσπάθησαν να την προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά μια κοινωνική αμφισβήτηση του κατεστημένου. Αυτή η αμφισβήτηση δεν ήρθε τυχαία σε μια προ-κρίσης χρονική συγκυρία, αλλά έθεσε θεμέλια - οδοφράγματα για όσα διαισθανόταν η κοινωνία οτι έμελλε να ακολουθήσουν, χωρίς να διαψευσθεί μέχρι και σήμερα.

Έξι χρόνια μετά, το κράτος προσπαθεί να προστατέψει τις πολιτικές οικονομικής εξαθλίωσης και ιδιωτικοποιήσης διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής διεκδίκησης. Γνωρίζοντας καλά οτι οι πολιτικές μνημονίου δεν θα επικυρωθούν κοινωνικά και έχοντας διαλύσει κάθε έννοια κράτους πρόνοιας επιστρατέυει μονάδες καταστολής για να εξασφαλίσει την υπακοή και την υποταγή της κοινωνίας

Σπέρνει τον τρόμο μέσα απο τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, εξαπολύει άγριο ξύλο και χημικά σε όποιον αντιστέκεται ακολουθώντας την τακτική μηδενικής ανοχής, ποινικοποιεί και εκκενώνει τους χώρους αντίστασης και αντιπληροφόρησης. Θωρακίζει την αστυνομοκρατία με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, νέες ομάδες αστυνόμευσης Δέλτα και Δίας(κανοντας παραληλα αλόγιστη και αναιτια χρήση βιας χωρις να υπολογιζει οποιοδηποτε κοστος ) και αναβαθμίζει τον ποινικό κώδικα ποινικοποιώντας κοινωνικούς αγώνες ως εγκληματικες οργανώσεις( π.χ. Αγωνες για τη γη και την ελευθερία ενάντια στην ανοιχτή εξόρυξη χρυσού στη Β.Α.χαλκιδικη). Χτίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας τυπου Γ ενισχύοντας το κλίμα εκφοβισμού μέσα κι έξω απο τις φυλακές. Ο ολοκληρωτισμός του κράτους συνεχίζεται με τα σύγχρονα νταχάου - στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Για μας ο Δεκέμβρης ήταν μια εικόνα από το μέλλον, αναδεικνύοντας ένα νέο πολιτικό υποκείμενο άρνησης στην άθλια και καταπιεστική κανονικότητα που επιβάλλεται από τα πάνω. Η εξέγερση δεν τελείωσε αλλά συννεχίζεται, περνώντας στη σφαίρα της δημιουργίας μέσα απο συλλογικές ζυμώσεις και διεκδικήσεις σε κάθε κομμάτι οργάνωσης των ζωών μας, στοχεύοντας στην κοινωνική αυτοθέσμιση.

Αν πριν 6 χρονια λεγαμε οτι το κρατος μας δείχνει τα δόντια του σήμερα δαγκώνει απο τη σάρκα μας.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

κάλεσμα : Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Δεκέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

«Ένα κράτος εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμιά ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία». -Albert Camus-

[…] Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.

-Νίκος Ρωμανός-

αναρχικός πολιτικός κρατούμενος

απεργός πείνας από 10.11

[…] Η φετινή 6η Δεκέμβρη ή θα μας βρει να γιορτάζουμε τη νίκη του Νίκου απέναντι στο κράτος ή θα μας βρει να ανάβουμε τη φλόγα του Δεκέμβρη του 2008.

Τα κράτη δολοφονούν σε όλο τον πλανήτη, στις φτωχογειτονιές των μαύρων σε μια Αμερική που μένει πάντα βαθιά ρατσιστική, με σφαίρες, στα μεγάλα έργα της καταστροφής της φύσης στη Γαλλία με δακρυγόνα, στις πλατείες της Αντίστασης στην Τουρκία με γκλομπ στους δρόμους της Αθήνας, με φτώχεια, εξαθλίωση σφαίρες χημικά.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ζει μέσα από τους αγώνες της γενιάς του, μεγαλώνει μαζί τους, μαζί με τους συντρόφους που είχε που θα έκανε, που έχει ήδη. Ο Αλέξανδρος ζει μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα του Νίκου, τα έβαλε με όλους, τα βάζει με τους βασανιστές, τους δολοφόνους τους ξεσκεπάζει πίσω από τις γυάλινες οθόνες των μίντια, πίσω από τα δικαστικά έδρανα, τις κλούβες, τα περιπολικά που ουρλιάζουν σα σκυλιά στο κατόπι μας.

Θα παραμείνουμε, να αντισταθούμε μέχρι τέλους, δε θα αφήσουμε το Νίκο να πεθάνει από τα χέρια της κρατικής συμμορίας. Μένει σε μας στους αναρχικούς, να πιάσουμε το νήμα, να εμπνευστούμε από τον αγώνα των αλύγιστων συντρόφων και να εμπνεύσουμε την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία να κάνει το άλμα στον ουρανό μαζί μας.

Καλούμε σε στήριξη της μαθητικής συγκέντρωσης, περιμένουμε πίσω από τα μπλοκ και τα πανό μας, όλους όσους έχουν διαλέξει πλευρά

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 6 Δεκέμβρη 12.00 μ.μ. Καμάρα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

«Μαύρο & Κόκκινο»

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΕΕΚ

πηγή: http://eekmag.blogspot.gr/2014/12/blog-post_38.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Διαδήλωση - Σάββατο 6 Δεκέμβρη - 12μ ΚΑΜΑΡΑ


6 χρόνια συμπληρώνονται απ' τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το πιστόλι του δολοφόνου-φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ' ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία.

Ο «Δεκέμβρης» ήταν ένα πρώτος σεισμός, πριν ακόμα κηρυχτεί και επίσημα ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. Ήταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων που ακολούθησαν: 5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28-29 Ιούνη 2011, απεργία 12 Φλεβάρη 2012, Κερατέα, Σκουριές κ.α.

Σήμερα, το ίδιο πολιτικό σύστημα, περισσότερο απονομιμοποιημένο αλλά ταυτόχρονα περισσότερο αυταρχικό, βάρβαρο και ωμό από ποτέ, συνεχίζει να «πυροβολεί» εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αφαιρώντας κατακτήσεις, δικαιώματα και ζωές. Οι στρατιές των ανέργων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, οι άνθρωποι στα συσσίτια, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μερικά απ' τα θύματα της κρίσης και των πολιτικών των μνημονίων που έχουν επιβάλλει η τρόικα και η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου. Στη μακάβρια λίστα φιγουράρουν η 13χρονη Σάρα και οι φοιτητές στη Λάρισα (πέθαναν πέρσι από αυτοσχέδιο μαγκάλι), ο Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι, ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν και αυτά την «τιμητική» τους: Ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης με ματ, δικαστική βιομηχανία κατασκευής ενόχων, κήρυξης όλων των απεργιών παράνομων και επιστράτευσης απεργών, τρομονόμους, ξύλο, χημικά και συλλήψεις στις διαδηλώσεις, βασανιστήρια, και πογκρόμ μεταναστών κ.α.

Όσο για τη νεολαία, έχει κηρυχτεί μαζί με το εργατικό κίνημα ως ο κύριος εχθρός! Εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία, ΜΑΤ και πρυτάνεις-δικτατορίσκοι-Φορτσάκηδες στις σχολές, υβρεολόγιο ενάντια σε φοιτητές (που ο Σαμαράς αποκαλεί «θρασίμια»). Βαφτίζουν «τρομοκράτη» όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στη λαομίσητη κυβέρνηση και τις πολιτικές τους!

Φοβούνται και τρέμουν τη νεολαία, γι' αυτό θέλουν να την τρομοκρατήσουν και καθυποτάξουν. Γι' αυτό η κυβέρνηση παίζει με την υγεία και τη ζωή του Νίκου Ρωμανού (σε απεργία πείνας από 10/11, με αίτημα να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες), του ίδιου νέου που βασανίστηκε άγρια από αστυνομικούς πριν 2 χρόνια μετά τη σύλληψη του, που είχε δει να ξεψυχάει δίπλα του ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος από τις σφαίρες του δολοφόνου Κορκονέα. Άραγε, δικαστικές αρχές και κυβέρνηση θέλουν να ολοκληρώσουν ό,τι δεν «πρόλαβε» ο Κορκονέας πριν 6 χρόνια;

Πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα εξέγερση, για να σταματήσουμε την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα. Οργάνωση και Αγώνας Παντού για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο μας, καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Η. ΚΩΣΤΑΡΗ

KATΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2014/12/2008-2014.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΠΟΡΕΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Ημέρα/Ώρα: 06/12/2014 στις 12:00:00 ΜΜ, Θεσσαλονίκη / Καμάρα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

6 Δεκέμβρη 2008. Ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός κοινού μπάτσου. Λίγες ώρες μετά η Αθήνα καίγεται. Κι όχι μόνο: η φλόγα της εξέγερσης που ανάβει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ακόμη και στα χωριά είναι η απάντηση στην ωμή βία του κράτους. Ενός κράτους και μιας εξουσίας που όπλισαν το χέρι ενός θρασύδειλου οργάνου του και αφαίρεσαν τη ζωή ενός 15χρονου, που σύντομα έγινε το σύμβολο όχι μόνο των μαθητών, αλλά και μιας γενιάς που έμαθε να αντιστέκεται και να μην υποτάσσεται. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά η ίδια η ουσία του κράτους. Δεν ήταν η χειρότερη στιγμή του, αλλά αποτέλεσμα του αιώνιου καθήκοντός του να επιβάλλει την τάξη.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη απέτυχε να πραγματοποιήσει την αναμενόμενη «έφοδο στον ουρανό». Κι αυτό γιατί η κοινωνία αποδείχτηκε ανέτοιμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να δείξει ότι μόνο με αδιαμεσολάβητους αγώνες, με την αυτοργάνωση στις γειτονιές, με τις απεργίες και ένα αυτόνομο εργατικό κίνημα μπορεί να κερδίσει τη μάχη απέναντι στην εξουσία. Ποτέ δεν είναι αργά. Καθήκον μας, ως αναρχικοί, είναι να πορευτούμε με την κοινωνία στον δρόμο της κοινωνικής επανάστασης, στη ρήξη με το κράτος και τους θεσμούς του, με το κεφάλαιο και τους λακέδες του, δεξιούς κι αριστερούς.

Τα γεγονότα του Δεκέμβρη μας άφησαν παρακαταθήκη τις συνελεύσεις γειτονιών, την αμεσοδημοκρατία, τις συλλογικές διαδικασίες δράσης. Ενίσχυσαν, όμως, σε ένα κομμάτι της κοινωνίας το φόβο και το συντηρητισμό. Η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ελλάδα της κρίσης δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό. Αποτελεί την απάντηση του πιο φοβικού, μικροαστικού, αποχαυνωμένου κι απαίδευτου κομματιού της κοινωνίας απέναντι στο κίνημα για τη ζωή που σημάδευσε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Λίγα χρόνια μετά, η δολοφονία του Φύσσα από το φασίστα χρυσαυγίτη Ρουπακιά ήταν μια μικρή νίκη του θανάτου απέναντι στην ίδια τη ζωή. Παρόλα αυτά έλαβε την απάντηση που του άξιζε. Την απάντηση εκείνης της κοινωνίας που δε γυρίζει την πλάτη στο συνάνθρωπο, λευκό ή κινέζο, που κρατάει σφιχτά το χέρι μιας ξυλοκοπημένης τρανς, που σηκώνει ψηλά τις γροθιές της αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές, που δεν την φοβίζει ο φασισμός, όπως δε φόβισε και τις προηγούμενες γενιές.

Σήμερα, αρχές Δεκέμβρη του 2014, κι ενώ συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, το κίνημα βρίσκεται και πάλι μπροστά στη ίδια μάχη για ζωή, αυτή τη φορά μέσα από τη φυλακή. Ο Νίκος Ρωμανός, απεργός πείνας από τις 10/11 διεκδικεί το αυτονόητο: ζωή με αξιοπρέπεια και δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο Φύσσας, ο Γρηγορόπουλος, ο Καλτεζάς και πολλοί άλλοι ζωντανοί, με τελευταίο μιας σειράς άλλων αγωνιστών τον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, δεν αποτελούν σύμβολα της νεολαίας, αλλά έναν λόγο για εξέγερση: απέναντι στο μαύρο του φασισμού, κρατικού και μη.

Δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο.
Το κίνημα της ζωής θα νικήσει!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
12:00
ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54327/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκέμβριος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12, ΣΤΙΣ 1:00μμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μια δολοφονία που δεν ήταν καθόλου τυχαία αλλά τροφοδοτήθηκε από το ίδιο το σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας που καθημερινά οδηγεί όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στην εξαθλίωση. Αυτή η πολιτική ήταν που όπλισε και το χέρι του αστυνομικού Κορκονέα που δολοφόνησε το 15χρονο μαθητή.

πηγή : http://resistenciaelotta.blogspot.com/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Σάββατο 6/12 στις 12:00μμ στην Καμάρα

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος στην Αθήνα από τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα. Με αφορμή το περιστατικό αυτό το οποίο έδειξε για άλλη μια φορά σε όλους μας το αληθινό πρόσωπο της αστυνομίας και των κατασταλτικών μηχανισμών πυροδοτήθηκε μια ολόκληρη εξέγερση της νεολαίας, ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Ο Δεκέμβρης εκείνος μας έδειξε ότι η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου έχει την δύναμη να τα βάλει όχι μόνο με την αστυνομία και τα ΜΑΤ αλλά και με το ίδιο το κράτος και την κυβέρνηση αφού χρειάστηκαν παραπάνω από 2 εβδομάδες ανελέητου ανθρωποκυνηγητού, τρομοκρατίας, απειλών και συκοφαντιών για να κατευνάσουν της οργή της κοινωνίας και αυτό στην πραγματικότητα μόνο παροδικά.

Πριν ένα χρόνο, η 13χρονη Σάρα στην προσπάθεια της να ζεσταθεί χρησιμοποιώντας μαγκάλι, πνίγηκε από τις αναθυμιάσεις. Το ίδιο είχε συμβεί με 3 φοιτητές στη Λάρισα περσι, ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι, ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Τελευταίο θύμα ο Ν. Ρωμανός. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ρωμανού και των υπόλοιπων κρατουμένων απεργών πείνας και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και τον αγώνα τους ενάντια στην εκδικητική συμπεριφορά κυβέρνησης, δικαστών και αστυνομίας. «Δυστυχώς» γι αυτούς, δεν είναι έμποροι ναρκωτικών, μεγαλοεπιχειρηματίες, υπουργοί ή αστυνομικοί, για να αποφυλακίζονται πριν προλάβουν να μπουν μέσα. Ούτε καταχραστές πολιτικοί, χουντικοί ή χρυσαυγίτες για να απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση και να ζουν μες στη χλιδή ακόμα και στη φυλακή.

Χρέος μας να μην αφήσουμε κανένα μόνο του απέναντι στην κρίση, ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που έχουν στήσει και στη λύσσα με την οποία χτυπάνε τη νεολαία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση της ίδιας τους τη ζωή.

-Ενημερώστε άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog: www.epitropidrasisds.blogspot.gr

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

Καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων Δωρεάν μεταφορά ανέργων, μαθητών φοιτητών

  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Απαγόρευση των κατασχέσεων

Κατάργηση των μνημονίων & αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων & ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα στην πορεία της 6 Δεκέμβρη

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ,
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

Σαν σήμερα,στις 6 Δεκέμβρη του 2008 δολοφονείται ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ Επαμεινώνδα Κορκονέα πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.Τρομερά δυναμικό το κύμα λαού και μαθητών που σάρωσε τους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων,εκφράζοντας όχι μόνο συναισθήματα λύπης και πένθους,αλλά αγανάκτησης και αντίδρασης μιας και η αποδοκιμασία για την τότε κυβέρνηση ήταν απαράμμιλη(Ξεκίνημα οικονομικής κρίσης,απότομη εξύψωση ανεργίας κλπ.).Μετέπειτα ακολουθούν ολημερής συμπλοκές,με διάφορα αστικά κέντρα της Ελλάδας να γίνονται πεδία μάχης.Το αναρχικό μπλόκ πρωτοστατεί στην εξέγερση εντάσσοντας δυναμικά το αντιεξουσιαστικό αίσθημα και αναζητώντας την εκδίκηση από τους δολοφόνους.Η κυβέρνηση βλέποντας τον θυμό και την αντίδραση της νέας γενιάς στην αστυνομική βία,τρομοκρατείται.Ο Δεκέμβρης θα στιγματιστεί με το πάθος της εξέγερσης,με το αδικοχαμένο αίμα του Αλέξη,με τον εξεγερμένο λαό να αντιστέκεται στον ολοκληρωτισμό και στην αστυνομοκρατία,αναζητώντας διόδους για την ελευθερία την δικαιοσύνη και τη ζωή.
Μολαταύτα,η κρατική καταστολή δεν έχει διακοπεί.Η εκπαίδευση, οι εργασιακοί χώροι,ο αναρχικός χώρος και τα διάφορα κοινωνικά κινήματα που υπάρχουν,παραμένουν να δέχονται την άμεση βία και καταστολή του κράτος.Βλέποντας ένα "νέο σύστημα" να εισέρχεται στο χώρο της εκπαίδευσης αναγκάζοντας τους μαθητές να πληρώνουν φροντηστήρια (για την αναγκαστική εκμάθηση τους με σκοπό την αποφοίτηση και την ένταξη τους στο πανεπιστήμιο) καταλαβαίνουμε οτι θέλουν μια αμόρφωτη κοινωνία με σκυμμένο το κεφάλι να υπακούει και να εργάζεται σε άθλιες(οικονομικά και μη) συνθήκες.Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί,ότι ο αναρχικός σύντροφος και φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου Νίκος Ρωμανός,ενώ βρίσκεται φυλακισμένος δεν του αποδίνεται το δικάιωμα άδειας για την παρακολούθηση μαθημάτων της σχολής στην οποία πέρασε.Αυτό οδήγησε στην έναρξη απεργίας πείνας του συντρόφου με την απαίτηση των δικαιωμάτων του για μόρφωση.Έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη είναι επόμενο η κατάστασή του να έχει γίνει κρίσιμη.Καταδικάζουμε κάθε κίνηση του κράτους και μαχόμαστε στα οδοφράγματα της μόρφωσης και της ελευθερίας.
Έξι χρόνια μετά,ως μαθητές αυτό το σάπιο σύστημα που αφήνει πίσω του κάθε άλλο παρά ανάπτυξη.Εδώ και τόσα χρόνια ζούμε σε μία χώρα όπου η εξαθλίωση της παιδείας,της υγείας και γενικότερα του βιοτικού μας επιπέδου έχει γίνει δυστυχώς ένα σύνηθες φαινόμενο.Το κράτος μας δείχνει την αληθινή του στάση χωρίς να κρύβει τις φασιστικές του κινήσεις ακόμα και προς τους μαθητές.Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε ότι η ιστορία μαρτυρεί,πως οι πολιτικοί-αυτοκράτορες-βασιλιάδες της κάθε χρονικής περιόδου συνδιαμορφώνουν την εκπαίδευση και την μόρφωση του λαού με βάση τα συμφέροντα τους.Μας θέλει ξεκάθαρα μία "προβατοποιημένη" γενία που θα αποφέρει μονάχα κέρδη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (φροντηστήρια) και σε (υποτιθέμενα) σχολεία.Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων,όταν το κράτος χτυπάει την νεολαία αποτρέποντας την να μορφωθεί είναι επόμενο να γεννηθεί μία γενία με ελάχιστες γνώσεις(και αυτές που θα 'χει θα 'ναι διαστρευλωμένες).
Ως θύματα όλων αυτών των παραγόντων και της μικροαστικής κοινωνίας που έχει δημιουργήσει αυτό ,θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που λειτουργούν εις βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια και θέλουν να μας καταντήσουν άβουλα όντα.ΔΕΝ θα ειμαστε συμμέτοχοι σε ένα ολοκληρωτιστικό σύστημα "μπατσοκρατίας",εκμετάλευσης,κοινωνικής εξαθλίωσης και μηδενικής αξιοπρέπειας.ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ μέχρι το τέλος με βασικό κριτήριο την κοινωνική αλληλεγγύη ,μέχρι την απόκτηση των δικαιωμάτων μας και ενός αξιόλογου βιοτικού επιπέδου.

Απλώνουμε γύρω μας την Μαύρη σημαία,αφήστε ήσυχη την Νεολαία.

κάλεσμα : Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54390/