Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00

Εκδήλωση-συνέλευση για Νίκο Ρωμανό

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η επιλογή του Νίκου Ρωμανού να ξεκινήσει απεργία πείνας και η απόφασή του να φτάσει μέχρι τέρμα θέτει τα προσωπικά της όρια ξεπερνώντας τα συνηθισμένα καθώς ο ίδιος παίρνει κυριολεκτικά τη ζωή του στα χέρια του. Ο Νίκος Ρωμανός δίνει έναν αγώνα ζωής και θανάτου απέναντι σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που δε διστάζει να αφήσει να εννοηθεί πως η δικαίωση των αγώνων από εδώ και στο εξής αποκτιέται μόνο με το θάνατο.

Το κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε όλες αυτές τις μέρες δείχνει να μη φοβίζει το καθεστώς. Η διακοπή των εκπαιδευτικών αδειών του Ηρ. Κωστάρη, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε απεργία πείνας με το ίδιο αίτημα και η άρνηση χορήγησής τους στον Ν. Ρωμανό δεν αποτελούν κακές συμπτώσεις. Είναι η αιχμή του δόρατος ενός καθεστώτος που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και παρακάμπτει τους ίδιους τους νόμους και το σύνταγμά του, όταν θέλει να υπερασπίσει με κάθε μέσο και κόστος, ακόμα και με ζωές, τα συμφέροντα και τα κέρδη των τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και λοιπών αφεντάδων του, ή όταν θέλει να χτυπήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς του εχθρούς. Η απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού εξελίσσεται σε μια περίοδο που το μπλοκ εξουσίας ξεδιπλώνει ανοιχτά και ξεδιάντροπα το εκφασισμένο του μεγαλείο. Από τις επιτάξεις απεργών και την γενικευμένη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, τις απαγορεύσεις και την καταστολή των πορειών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων, τις φυλακές-Γκουαντάναμο τύπου Γ και την αναβάθμιση του «αντιτρομοκρατικού» οπλοστασίου, έως τα ρατσιστικά πογκρόμ της εκφασισμένης αστυνομίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, τη διαπόμπευση των οροθετικών, τις σφαίρες στις καταλήψεις μαθητών και τα lock out των σχολών, κράτος και κεφάλαιο αξιοποιούν όλες τις κατασταλτικές τους εφεδρείες, όλες τις πολιτικές τους συμμαχίες (εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου) και όλο τον προπαγανδιστικό τους οχετό μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ, για να πείσουν πως η αντίσταση στα ολοκληρωτικά τους σχέδια δεν είναι εφικτή, πως η αντίσταση είναι μάταιη.

Αναμφισβήτητα ο αγώνας του Ν. Ρωμανού για μια ανάσα ελευθερίας ήδη έχει πετύχει μια ηθική νίκη. Όχι μόνο κατάφερε να συσπειρώσει ήδη, σε σημαντικό βαθμό, κομμάτια του ευρύτερου αντικαθεστωτικού κινήματος, αλλά η ίδια η φύση του αιτήματός του μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε διαφορετικού περιεχομένου διεκδικήσεις να ειδωθούν κάτω από μια minimum ανάλυση και ένα κοινό σύνθημα. Η δυσφορία απέναντι στο κράτος έκτακτης ανάγκης μπορεί να αποκτήσει μία αιχμή.

Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας για να ανοίξει μια φωτεινή χαραμάδα στο σκοτεινό τείχος που χτίζουν γύρω μας, αποτελεί ένα κομμάτι των πολύμορφων αντικαθεστωτικών αγώνων της εποχής των μνημονίων. Και έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σ' αυτή την ολοκληρωτική επέλαση κράτους και κεφαλαίου, για να κάνουμε τον περήφανο αγώνα του Νίκου Ρωμανού ευκαιρία για μια ανάσα ελευθερίας όλων μας. Γι αυτό καλούμε κάθε αγωνιζόμενο/η, κάθε αντικαθεστωτική πολιτική οργάνωση και κάθε συλλογικότητα (κινηματική, συνδικαλιστική κλπ) του Βόλου, που αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στο φασιστικό μέλλον που χτίζουν γύρω μας, να συμμετάσχει στις συνελεύσεις και δράσεις του κέντρου αγώνα και αντιπληροφόρησης που λειτουργεί με ανοιχτές και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες στον κατειλημμένο «Θόλο» του Παν/μίου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12 19:00

ΘΟΛΟΣ

Κατειλημμένη Πρυτανεία- Κέντρο Αγώνα Ενάντια στη Βαρβαρότητα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1536188/