Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 16.30

Αντικατασταλτική συγκέντρωση

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Κατάληψης Πολυτεχνείου


Τα ξημερώματα της 7ης Δεκέμβρη βρήκε το ΕΜΠ σε χαλαρό αστυνομικό κλοιό περιμετρικά του, ο οποίος άρχισε να κλείνει όσο πλησίαζε ο χρόνος της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό που θα είχε αρχίσει στις 22.00. Από τις 20.00 το απόγευμα πολλές επιπλέον διμοιρίες κατέφθασαν από όλες τις πιθανές προσβάσεις και απέκλεισαν της 3 εισόδους του ΕΜΠ. Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι λόγους "αστυνομικής διάδρασης" απαγόρευσαν την είσοδο σε συντρόφους που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν. Παρόλα αυτά αρκετοί σύντροφοι κατάφεραν με επίμονη και δυσκολίες να μπουν στην κατάληψη.

Παράλληλα διακινούνταν φήμες για προσαγωγές συντρόφων έξω από την είσοδο της Στουρνάρη, ανύπαρκτες συγκρούσεις στα Εξάρχεια κτλ. ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν να έρθει στην Συνέλευση Αλληλεγγύης και το κάλεσμα αλληλεγγύης στην κατάληψη.

Η κρατική τρομοκρατία επιχειρεί να στήσει καθεστώς άτυπης πολιορκίας γύρω από το Πολυτεχνείο. Με τακτικές έντασης του αποκλεισμού στις ώρες αιχμής και χαλαρότερα τις ώρες αποχώρησης προσπαθούν να πλήξουν τον ανοιχτό χαρακτήρα της κατάληψης και να χτυπήσουν την ψυχολογία των καταληψιών.

Το κατειλημμένο πολυτεχνείο κρατά ακόμη και συνεχίζει μέχρι την τελική νίκη του αγώνα του Ν.Ρωμανού,

  • Η Συνέλευση Κατάληψης Πολυτεχνείου και αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν σήμερα στο ΕΜΠ καλούν στην πλ. Εξαρχείων στις 16.30 αντικαταστατική συγκέντρωση
  • 17.00 Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό στο ΕΜΠ (κτίριο Γκίνη)

Συνέλευση Κατειλημμένου Πολυτεχνείου - Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54491/