Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένου δημαρχείου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: 4η ανακοίνωση κατειλημμένου δημαρχείου 7/12/2014

Με μια μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους του Ρεθύμνου στις 6/12, τα αγωνιστικά κομμάτια της πόλης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού, που τιμωρείται εκδικητικά από το ίδιο φασιστικό κράτος που το 2008 δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο Ν. Ρωμανός διεξάγει με ανυποχώρητη αξιοπρέπεια μια μάχη που μας αφορά όλους και αποφασίσαμε πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε για 4η μέρα την κατάληψη του δημαρχείου, ως κέντρου οργάνωσης, αντιπληροφόρησης και πίεσης.

Στο μεταξύ το κράτος, θορυβημένο από το κύμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσπαθεί υποκριτικά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αύριο 8/12 κατατίθεται εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει τη "δυνατότητα" στους κρατουμένους να σπουδάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι νόμοι αλλάζουν όπως συμφέρει αυτούς που τους θεσπίζουν, με τον ίδιο τρόπο που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, δίνουν στις τράπεζες όλο και μεγαλύτερη εξουσία πάνω στις ζωές μας, βαφτίζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ως στρατηγικές και τις εγκρίνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Το κράτος δικαίου ρίχνει τη μάσκα του και αποκαλύπτει το φασιστικό του πρόσωπο. Με αυτή την τροπολογία, η Κυριαρχία επιδιώκει να "νίψει τας χείρας της" από μια προγραμματισμένη δολοφονία.

Το κράτος όμως φροντίζει και γι' αυτό. Οι σχετικές φήμες για πιθανή έκδοση εισαγγελικής εντολής για υποχρεωτική σίτιση του Ν. Ρωμανού είναι ενδεικτικές του τρόμου που έχει καταλάβει τους κυβερνώντες. Η υποχρεωτική σίτιση απεργών πείνας είναι αντιδεοντολογική, σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, καθώς δεν μπορούν να εφαρμόζονται θεραπευτικές μέθοδοι, αντίθετες με την επιθυμία των ασθενών. Η υποχρεωτική σίτιση είναι βασανιστήριο απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν το σώμα τους ως ύστατο μέσο αγώνα, διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια. Είναι μια φασιστική πρακτική ταιριαστή στην παρούσα κυβέρνηση. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα μας βρει αντίθετους. Καλούμε τους γιατρούς που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του Ν. Ρωμανού, να μην προβούν σε καμία ενέργεια αντίθετη με τη θέλησή του.

Το κράτος έχει δείξει ήδη τα δόντια του και στη μικρή μας πόλη. Την πρώτη μέρα της κατάληψης, ασφαλίτες προέβησαν σε 4 αναίτιες προσαγωγές περιμετρικά του δημαρχείου, ενώ απαγόρευαν την είσοδο σε όσους ήθελαν να πλησιάσουν. Μπάτσοι και ασφαλίτες δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό, ο οποίος έσπασε από μαζική πορεία αλληλέγγυων που ήρθαν στην κατάληψη. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, έχει δώσει εντολή στους εργαζομένους να έρθουν τη Δευτέρα να αντιπαρατεθούν μαζί μας. Εμείς θέλουμε τους εργαζόμενους πλάι μας. Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου, που πλήττεται από τα μέτρα της ίδιας κυβέρνησης που δολοφονεί τον Ν. Ρωμανό, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα μας.

Εμείς που έχουμε καταλάβει το δημαρχείο Ρεθύμνου, ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα του Ν. Ρωμανού, αντιστεκόμαστε σε μια συνεχώς αυξανόμενη επέλαση του φασισμού και του ολοκληρωτισμού που παρατηρούμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, των συγγενών και των φίλων μας. Ως εκ τούτου, καλούμε όλα τα ευαισθητοποιημένα και πληττόμενα κομμάτια της πόλης να συμπαρασταθούν μαζί μας. Δεν πρόκειται απλά για τη μάχη ενός ανθρώπου, με του οποίου τις πολιτικές επιλογές ίσως και να μη ταυτίζονται όλοι. Πρόκειται για έναν αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία που μας αφορά όλους και όλες.

Καλούμε τους κατοίκους του Ρεθύμνου να στηρίξουν την κατάληψη!

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού!

Κατάληψη δημαρχείου Ρεθύμνου

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Δεκέμβριος 11h