Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντικατασταλτική συγκέντρωση

Η Καταστολή μας δείχνει τα δόντια της.. Ας της τα σπάσουμε! (Κάλεσμα σε συγκέντρωση)

Όψεις καθημερινών κατασταλτικών "εφαρμογών" στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη σε διάφορες πόλεις του ελλαδικού τοπίου όλες τις προηγούμενες ημέρες ή αλλιώς "πως πέσαμε από τα σύννεφα" για ακόμη μια φορά:

Μυτιλήνη: Στο τέλος της πορείας, έγινε συντονισμένη επίθεση από 2-3 ομάδες ΜΑΤ. Έπεσε τεράστια ποσότητα χημικών, ακόμα και μέσα στο Δημοτικό θέατρο (όπου κατέφυγαν διαδηλωτές), μετατρέποντάς το σε κόλαση. Όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο Δημοτικό θέατρο κυνηγήθηκαν στην άκρη της προκυμαίας, δέχθηκαν άγριο ξύλο (κοπέλα πήδηξε στη θάλασσα ενώ μπάτσοι με το που βγήκε της πατούσαν το κεφάλι στο τσιμέντο), και έπιασαν συνολικά 28 άτομα.

Βόλος: Στο τέλος της πορείας ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα και προσπάθησαν να διαλύσουν αναρχικούς και αντιεξουσιαστές που παρέμειναν στον δρόμο. Αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε μέσα στο Πανεπιστήμιο για να γλυτώσει από την αλόγιστη χρήση χημικών που δέχθηκαν από τα καθάρματα της έννομης τάξης.

Αθήνα: Το σκηνικό καταστολής που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες (συλλήψεις τυχαίου κόσμου στο κενό με άγριο ξύλο και παραμονή τους στη ΓΑΔΑ) συνεχίστηκε και στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου. "Λιανίστε τους", ήταν η εντολή αρχιμπάτσου όπως την άκουσαν ρεπόρτερ ενώ το οπλοστάσιο τους αναβαθμίστηκε με χρήση από τις "αύρες" στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και των Εξαρχείων. Οι μπάτσοι προκλητικότατοι πετούσαν πέτρες στον κόσμο μαζί με κρότου λάμψης, ασφυξιογόνα και διάφορα άλλα χημικά. Από τις μοτορόλες τους διαπιστώθηκε ότι κάθε κίνηση άνω των 3 ατόμων κρίνεται ύποπτη. Επίσης παρατηρήθηκε μπουλούκι με πάνω από 40 ασφ-αλήτες να ανεβοκατεβαίνει τη Σταδίου προς την Κάνιγγος, σε σχηματισμό μπλοκ πορείας. Κερασάκι στην τούρτα η επίθεση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης στο περίπτερο απ' όπου λίγες μέρες νωρίτερα είχαν κλέψει μπουκάλια με νερό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διάφορου κόσμου με εγκαύματα. Συνολικές προσαγωγές της μέρας: 296 εκ των οποίων 43 έγιναν συλλήψεις ενώ για άλλη μια φορά δεν λείπουν τα βίντεο όπου μπάτσοι "φορτώνουν" μολότωφ σε σακίδια συλληφθέντων.

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία έσπασε απρόκλητα την πορεία στο μπροστινό της μέρος χτυπώντας τον κόσμο με γκλοπιές στο κεφάλι καθώς και με χρήσηχημικών και κρότου λάμψης. Ο κόσμος που διέφυγε στο εργατικό κέντρο είδε τους μπάτσους να σπάνε την πόρτα του και να ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής μέσα σε κλειστό χώρο. Όποιος δεν διέφυγε εκεί ή σε κοντινές ταράτσες δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό στην οδό Ολύμπου ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο. Επίσης σε φωτιά που είχε αρπάξει κατάστημα λίγο πριν την πλατεία Αριστοτέλους και σβήστηκε από άτομα της πορείας, παρουσιάστηκε από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης πως αυτό επιτεύχθηκε από εργαζομένους απέναντι στη "δολοφονική" εμπρηστική επίθεση που υποτίθεται ότι δέχθηκαν από τους διαδηλωτές. *Όσο για τα ξεφτιλίκια των "επαναστατών" που επανέλαβαν τα λόγια του Πρετεντέρη μιλώντας για δολοφονική εμπρηστική επίθεση και προσπαθούσαν θεαματικά να δημιουργήσουν στις καταγγελίες τους μια δεύτερη μαρφίν εκεί που δεν υπήρχε παραβλέποντας ή αποκρύπτοντας(?) σημαντικές και ουσιώδεις πληροφορίες για το πως εξελίχθηκε το περιστατικό θα τοποθετηθούμε σε επόμενη ανακοίνωση μας. Αυτό που αξίζει να ειπωθεί τώρα είναι πως όποιος γίνεται έρμαιο του κοινωνικού κουφαριού χωρίς κριτική στάση απέναντι σε αυτό δυστυχώς έχει αυτού του είδους την τιποτένια κατάληξη, να χαϊδεύει τα αυτιά της κοινωνίας για το πόσο καλό "παιδί" είναι και να χτίζει πολιτικές καριέρες πάνω στο θέαμα και σε μνήματα.

Ηράκλειο: Η πορεία χτυπήθηκε και πέσανε πολλά χημικά κοντά στο Δημαρχείο στα Λιοντάρια. Μπάτσοι πετάξανε χημικά ακόμη και μέσα σε στοά στην είσοδο μιας καφετέριας.

Πάτρα: Στην Πάτρα ένστολο κάθαρμα πραγματοποίησε ευθεία βολή χημικού στο μέτωπο ενός διαδηλωτή. Για μερικά εκατοστά δεν χάθηκε το μάτι του όπως στην περίπτωση του συντρόφου στο Κερατσίνι ανήμερα της πορείας για την δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα.

Αγρίνιο: Η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία και έκανε ευρεία χρήση χημικών στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να θυμίζει θάλαμο αερίων. Η ατμόσφαιρα παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα αποπνικτική και η κεντρική πλατεία άδειασε από κόσμο.

Στην Κομοτηνή, ο ντόπιος συρφετός των κατασταλτικών υπηρετών του συστήματος είναι "δίπλα" μας σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας. Παρόλο που στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου δεν προχώρησαν σε αντίστοιχα "έκτροπα" και στην πλήρη αποκτήνωση όπως στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο που έχουν παίξει και θα συνεχίζουν να παίζουν στην πόλη μας και αλλού. Στοχοποιήσεις αγωνιστών,προσαγωγές (έτσι λέγεται πια το τσάκισμα διαδηλωτών και η βίαιη μεταφορά τους στα εκάστοτε κεντρικά των αστυνομικών κολαστηρίων), μπλόκα και κυνήγια πιτσιρικάδων και όχι μόνο, για μερικά γραμμάρια κάνναβης (ενώ διατηρούνται οι καλύτερες «κοινωνικές σχέσεις» με τους ντόπιους ναρκοβαρώνους και μαφίες), προστάτες των ομογάλακτων τους φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής (αστυνομοκρατία στα εγκαίνια των φασιστοκαθαρμάτων,καταστολή της πορείας για τον νεκρό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα). Ας μην ξεχνάμε επίσης τον ρόλο τους για την καταστολή των μεταναστών στο μέχρι πρόσφατα στρατόπεδο συγκέντρωσης που υπήρχε στην Κομοτηνή, στρατόπεδο στην σχολή αστυφυλάκων (ώστε να υπάρχει και «πρακτική στο πεδίο» από τους νέους κι επίδοξους «φύλακες» των ζωών μας). Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο διακριτό πως βρισκόμαστε σε πόλεμο που φαίνεται ακήρυχτος μονάχα σε όποιον έχει μάθει να επιτελεί τους ρόλους του καταναλωτή,του μικροαστού νοικοκυραίου που ακόμα ελπίζει σε δημοκρατικές αυταπάτες, του φιλήσυχου πολίτη που ανησυχεί για τους "τρομοκράτες" της διπλανής πόρτας την ίδια στιγμή που η πραγματική τρομοκρατία ξερνάει στο σπίτι του κάθε βράδυ στα δελτία των 8. Σε αυτό τον πόλεμο όλοι και όλες διαλέγουμε στρατόπεδα καθημερινώς με την στάση μας απέναντι ή πλάι στο υπάρχον. Εμείς ως αναρχικοί διαλέγουμε το στρατόπεδο που εχθρεύεται όλο αυτόν τον συρφετό διατήρησης του υπάρχοντος, το στρατόπεδο της αλληλεγγύης με τα αδέρφια μας που κινήθηκαν επιθετικά στις κυριαρχικές δομές και χτυπήθηκαν με τα κρατικά σκυλιά σε διάφορες πόλεις όλες τις προηγούμενες ημέρες. Γι' αυτό και καλούμε σε αντικατασταλτική συγκέντρωση την Πέμπτη 11/12 στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 17:00.

Τις ώρες που γραφόταν η ανακοίνωση ενημερωθήκαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας (και δίψας που είχε ξεκινήσει) καθώς το αίτημα του ικανοποιήθηκε με την τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή που του δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου του διαδικτυακά από την φυλακή και τα 2/3 με άδειες και «βραχιολάκι». Ευχόμαστε στον σύντροφο και μαχητή αδερφό μας Νίκο, γρήγορη ανάρρωση και καλή λευτεριά!

Δεν ξεχνάμε τους αλληλέγγυους στον Νίκο Ρωμανό αναρχικούς απεργούς πείνας Γ. Μιχαϊλίδη, Δ. Πολίτη, Α/Δ. Μπουρζούκο, Η. Καραντουμάν, τον πρόσφατα απεργό πείνας για τους ίδιους λόγους Η. Κωστάρη καθώς και τους Σύριους απεργούς που παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια και έχουν ήδη 2 νεκρούς στις τάξεις τους.

Λευτεριά στους εξεγερμένους μαχητές των δρόμων όλων των τελευταίων ημερών

Αθανασίου και ντόπιοι υποτακτικοί του αναμένουμε με μεγάλη λύσσα να μας κάνετε το τραπέζι.

Αντικατασταλτική Συγκέντρωση Πέμπτη 11/12 στις 17:00 (Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής)

Αναρχικό στέκι Utopia A.D.

http://utopia-ad.org/

πηγή :http://utopia-ad.org/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/