Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.30

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

8η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2014, μετρώντας 31 μέρες απεργίας πείνας και έχοντας ήδη ξεκινήσει απεργία δίψας, ο Νίκος Ρωμανός αποφασίζει να σταματήσει, έπειτα από την υπερψήφιση της σχεικής τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή.

Οι μέρες αυτές ήταν μια νίκη της αλληλεγγύης. Το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε και ενισχύθηκε μέσα από τα δεκάδες κατειλημμένα κτίρια σε όλη τη χώρα, κατάφερε σίγουρα να σφίξει ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό κλοιό γύρω από τους ακροδεξιούς του Σαμαρά και ταυτόχρονα να διευρύνει τα πεδία απεύθυνσης τόσο του αγώνα του Ρωμανού, όσο και των επιμέρους κοινωνικών αγώνων που κατάφερε, σε ένα μεγάλο βαθμό, να ενώσει.

Το Κατειλημμένο Δημαρχείο Ηρακλείου αποτέλεσε για 8 ημέρες ένα ζωντανό κύτταρο αυτού του κινηματος, προπαγανδίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού και συνενώνοντας τις φωνές των διαφορετικών κοινωνικών κομματιών και ατόμων που αποτέλεσαν τη συνέλευσή του. Η αξία του συνίστατο ακριβώς σε αυτήν του την πολυμορφία · στη διαλεκτική δυναμική της κοινωνικής και πολιτικής διαφορετικότητας πάνω στην οποία συγκροτήθηκε και η οποία, αντί να οξύνει τη σύγκρουση, αντίθετα ενίσχυε τη σύνθεση. Εν προκειμένω, πέρα από την αλληλεγγύη στο σύντροφο Νίκο Ρωμανό, ήταν και η δυναμική αυτής της πολυμορφίας που έκανε ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες να υπερασπιστούν και να κρατήσουν για τόσες μέρες το κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο.

Έπειτα λοιπόν από οχτώ μέρες συμβίωσης και συλλογικής δράσης εντός και εκτός της κατάληψης, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το Κατειλημμένο Δημαρχείο. Η απόφαση αυτή όμως δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση οτι διαλύουμε την κοινότητα που δημιουργήθηκε μέσα από την συνέλευση ή ότι σταματάμε την προσπάθεια δικτύωσης των κοινωνικών αγώνων που συναντήθηκαν εντός του. Αντιθέτως, εκμεταλλευόμαστε τις γνωριμίες και την εμπειρία που συλλογικά κατακτήσαμε και συνεχίζουμε τους αγώνες με νέες προοπτικές.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση οτι είμαστε εδώ, στους δρόμους, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις, στους χώρους εργασίας, δίπλα στους καταπιεσμένους και τους αγωνιζόμενους, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό που ορθώνεται μπροστά μας, είτε με τη μορφή των μαζικών απολύσεων, είτε με τη μορφή φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παραμένουμε ζωντανοί απέναντι στην κοινωνική απονέκρωση και συμμετέχουμε ενεργά στον διεξαγόμενο ταξικό πόλεμο.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 17/12

Συγκέντρωση κατά των Πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο - 14.30

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου - 17.30 στο Εργατικό Κέντρο

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54715/