Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 14.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αναρχικούς στην Ισπανία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αναρχικούς στα πλαίσια της επιχείρησης Πανδώρα στην Ισπανία

Τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη 2014, στα πλαίσια μιας συντονισμένης κατασταλτικής επιχείρησης αποκαλούμενης <<Πανδώρα>> και εκτελώντας εντολές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας, η αστυνομία της Καταλωνίας εισέβαλε σε σπίτια 12 αναρχικών, σε 2 ελευθεριακά στέκια (Ateneu Anarquista de Poble Sec y Ateneu Llibertari de Palomar) στη Βαρκελώνη και σε γύρω περιοχές, όπως επίσης και στο εμβληματικό, κατειλημμένο εδώ και 25 χρόνια, κοινωνικό κέντρο Kasa de la Montanya. Εισβολή έγινε επίσης και σε ένα σπίτι στη Μαδρίτη. Μετά από πολύωρες έρευνες η αστυνομία κατάσχεσε ό,τι μπορούσε να βρει, από κινητά μέχρι διαφόρων ειδών υπολογιστές και σημειωματάρια, ένα πλήθος βιβλίων, εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, καθώς επίσης έκλεψε και κάποιες ποσότητες χρημάτων. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης 7 συντρόφισσες/οι προφυλακίστηκαν και 4 αφέθηκαν με τον περιοριστικό όρο της εβδομαδιαίας παρουσίας στις Αρχές. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «σύσταση, προώθηση, διεύθυνση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» καθώς και για «κατοχή και φύλαξη εκρηκτικών και εύφλεκτων υλών». Επίσης τους αποδίδεται η πραγμάτωση διαφόρων εμπρηστικών επιθέσεων ανά την ισπανική επικράτεια, οι οποίες όμως δεν συγκεκριμενοποιούνται. Λόγω του δικαστικού απορρήτου - δυνατότητα που παρέχει η ισπανική νομοθεσία- οι συνήγοροι των συλληφθέντων δεν γνωρίζουν καν τις ακριβείς κατηγορίες που τους αποδίδονται ούτε τα στοιχεία στα οποία αυτές βασίζονται.

Το δημοκρατικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία- όπως και στην Ελλάδα-, στριμωγμένο από τις εσωθεσμικές διαμάχες του αλλά και την όλο και αυξανόμενη απονομιμοποίηση του ιδίου στα μάτια των ψηφοφόρων του, επιμένει στην τακτική της δημιουργίας κλίματος έντασης και κοινωνικού συναγερμού, καθώς και στη στοχοποίηση του «εσωτερικού εχθρού», που στην προκειμένη περίπτωση είναι το αναρχικό κίνημα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το ότι όλα αυτά γίνονται σε μία εποχή που στην Ισπανία της οικονομικής και συστημικής κρίσης προωθείται ο νέος νόμος περί «ασφάλειας των πολιτών»(γνωστός σαν «Νόμος Φίμωτρο») και τροποποιείται ο ποινικός Κώδικας για να παραβιαστούν και να κατασταλούν περισσότερο δικαιώματα και ελευθερίες και να επιβληθεί το καθεστώς εξαίρεσης. Είναι φανερό ότι το ισπανικό κράτος μέσα από την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, οξύνει την επίθεση του ενάντια στα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται.

Όμως οι σύντροφοι/ισσες μας δεν είναι αθώα θύματα μιας άλλης κατασταλτικής σκευωρίας του Κράτους, ούτε διώκονται απλά για τις ιδέες τους. Εδώ και χρόνια ήταν και συνεχίζουν να είναι ενεργό κομμάτι ενός αναρχικού-ανατρεπτικού κινήματος που καθημερινά συγκρούεται με κάθε μορφή εξουσίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ενός κινήματος που πάντα με την προοπτική της κοινωνικής και ατομικής απελευθέρωσης προωθεί αξίες που από μόνες τους αποτελούν απειλή για το εξουσιαστικό σύμπλεγμα. Εκδίδοντας βιβλία, εφημερίδες και κείμενα, οργανώνοντας πολιτικές εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και μαχητικές πορείες, δημιουργώντας αληθινές σχέσεις αλληλεγγύης με άλλους εξεγερμένους έξω και μέσα από τη φυλακή, επιτιθέμενο σε Κράτος και Κεφάλαιο. Όπως και εμείς.

Λευτεριά στους 7 φυλακισμένους/ες αναρχικούς/ες!

Φωτιά σε κάθε φυλακή!

Αλληλεγγύη στους 11 διωκόμενους/ες αναρχικούς/ές στα πλαίσια της επιχείρησης Πανδώρα.

Αλληλέγγυες/οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54857/


1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Ισπανική πρεσβεία

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στην Ισπανική πρεσβεία την Τρίτη 30-12-2014 και ώρα 2 μμ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διωκόμενους αναρχικούς στα πλαίσια της επιχείρησης Πανδώρα στην Ισπανία.

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους και τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54858/


1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Ισπανική πρεσβεία στις 30/12

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Ισπανική πρεσβεία την Τρίτη 30-12-2014 στις 14:00μ.μ.Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αναρχικούς στα πλαίσια της επιχείρησης Πανδώρα στην Ισπανία.

Κ*ΒΟΞ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1537693/