Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00

Ενημερωτική συζήτηση για την καταστολή στην Ισπανία

Στις 5 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Κ*ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια, Αθήνα), καλούμε σε συζήτηση-ενημέρωση για την καταστολή και την ποινικοποίηση της αντίστασης στη Βαρκελώνη (Ισπανία).

Τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη 2014, στα πλαίσια της συντονισμένης κατασταλτικής δράσης με το όνομα "Πανδώρα", 700 Καταλανοί αστυνομικοί (Mossos d'Escuadra) πραγματοποίησαν επιχείρηση ενάντια στο ελευθεριακό κίνημα.

Διεκπεραιώνοντας τις εντολές του Ισπανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, η αστυνομία εισέβαλε στην Kasa de la Muntanya, μία ιστορική κατάληψη στην Βαρκελώνη, στο Ateneu Anarquista de Poble Sec, στο Ateneu Libertario de Sant Αndreu καθώς και σε 14 κατοικίες στη Βαρκελώνη, σε γειτονικές πόλεις και στη Μαδρίτη. 11 αναρχικοί συνελήφθησαν εκ των οποίων 7 φυλακίστηκαν χωρίς εγγύηση, κρατούμενοι με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και χωρίς να γνωρίζουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς η έρευνα είναι μυστική έως την 12η Ιανουαρίου.

Αυτή η επιχείρηση, συμπίπτει χρονικά με την ψήφιση από το Ισπανικό Κοινοβούλιο του Νόμου Φίμωτρο, έναν νόμο που παραβιάζει και δικαιώματα και ελευθερίες, ποινικοποιεί την κοινωνική αντίσταση και επιτίθεται στα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται. Στην Ισπανία, όπως συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει και στη Ελλάδα, επιβάλλεται μέρα με τη μέρα καθεστώς εξαίρεσης, δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς, αποκαλώντας τρομοκράτες όσους αντιστέκονται στη μιζέρια και σε αυτούς που μας την επιβάλλουν.

Με αυτό το σύνθημα, δημιουργήθηκε πρωτοβουλία και κίνημα αλληλεγγύης στους 7 κρατούμενους αναρχικούς.

Αντιφασιστικό Δίκτυο Βαρκελώνης για την Ελλάδα

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54936/