Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 64 συλληφθέντες του Κερατσινίου

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 64 συλληφθέντες της διαδήλωσης από τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου 2013: Στην περιοχή της Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από ομάδα φασιστών με την εξόφθαλμη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. Την ίδια μέρα γύρω στους 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας όπου και ακολούθησαν πορεία με συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα και σε τράπεζες. Παράλληλα η οργή εξαπλώθηκε με επιθέσεις στα γραφεία των φασιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία και με μαχητικές αντιφασιστικές πορείες σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις.

18 Σεπτεμβρίου 2014: Για όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται η επιλογή ήταν μόνο μία: η παρουσία τους στο δρόμο. Έτσι, εκείνη τη μέρα, χιλιάδες από εμάς κατεβήκαμε μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο, με πανό και περιφρουρήσεις, όχι μόνο για να εκφράσουμε τη συλλογική μας μνήμη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Φύσσα, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τον ολοκληρωτισμό και να αντισταθούμε στην καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, δίνοντας άμεση απάντηση στην τρομοκρατία που μας επιβάλλεται καθημερινά. Όπως ήταν φυσικό, η πορεία δεν μπορούσε παρά να είναι φορτισμένη με οργή τόσο απέναντι στους φασίστες όσο και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι δυνάμεις καταστολής παρατάχτηκαν σε επιθετική διάταξη και επιχείρησαν να περικυκλώσουν τα μπλοκ των αναρχικών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων προκειμένου να χτυπήσουν την πορεία. Κομμάτια της πορείας προχώρησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εφορμούσαν με λύσσα κάθετα στο σώμα της πορείας χτυπώντας αδιακρίτως. Τα ΜΑΤ απομόνωσαν ένα κομμάτι στο οποίο επιτέθηκαν άγρια. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν πάνω από 80 προσαγωγές, ενώ οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ματ και δέλτα «μαγείρεψαν» τις κατηγορίες φορτώνοντας στους διαδηλωτές αντικείμενα που δεν έφεραν και δημιούργησαν τυχαίες ομάδες ατόμων από διαφορετικά σημεία σύλληψης, προσάπτοντάς τους αβάσιμες κατηγορίες, με συνέπεια οι τρεις από τους συλληφθέντες να κατηγορούνται με κακουργήματα και οι υπόλοιποι με πλημμελήματα. Οι συλληφθέντες προασπίζονται την παρουσία τους ως αγωνιστές στις διαδηλώσεις καθώς και τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

Όσο το κράτος επιχειρεί να δείξει ότι κάνει κουμάντο και εντείνει την καταστολή του με σκοπό να κάμψει την αντίστασή μας και να μας στείλει σπίτι, εμείς δεν τσιμπάμε: συλλογικά και συντροφικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και τους θιασώτες του μέχρι να τους τσακίσουμε.

Αντίσταση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του

Για έναν κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Καμία δίωξη στους 64 συλληφθέντες

της διαδήλωσης του Κερατσινίου για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

συγκέντρωση αλληλεγγύης 8/1 δικαστήρια Πειραιά - 11:00π.μ

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας

αναρχική συλλογικότητα Ναμούς(Αργύρουπολη-Ελληνικό-Γλυφάδα), αναρχική συλλογικότητα Απόπυρα (Ηλιούπολη), αναρχική συλλογικότητα Vogliamo Tutto e per Tutti ( Ν.Σμύρνη), Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη (Μπραχάμι), Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού( Βύρωνας,Παγκράτι,Καισαριανή,Υμηττός

πηγή : http://vogliamotutto.espiv.net/index.php/8-2013-07-22-09-52-27/119-8-1-64-1


1 2 3

Σχετικά με την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου 2014… Ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και εμείς ακόμη μια φορά στο δρόμο. Ως αντιφασίστες-ριες από Βύρωνα, Παγκράτι και Καισαριανή, νωρίς το απόγευμα, οργανώνουμε μοτοπορεία παρέμβασης γεμίζοντας τρικάκια με αντιφασιστικά συνθήματα τις περιοχές μας. Με το τέλος της μοτοπορείας, 25 μηχανάκια και 15 αυτοκίνητα ξεκινάμε από το Άλσος Παγκρατίου για το ραντεβού που έχουν δώσει η Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το ΡΕΣΑΛΤΟ, τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης στο Κερατσίνι.
Στο κάλεσμα της πορείας μνήμης και αγώνα είχαν ανταποκριθεί χιλιάδες αντιφασίστες/-ριες από όλη την Αθήνα. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι εξ αρχής πολύ έντονη εκατέρωθεν του δρόμου, σε όλο το μήκος της πορείας που μας είναι ορατό. Αρκετά νωρίς, δεχόμαστε την πρώτη επίθεση στην οδό Σαλαμίνος, όπου διμοιρίες ΜΑΤ κόβουν την πορεία στα δυο, κοντά στο σημείο που βρισκόμαστε και εμείς. Η προσπάθειά τους να διαλύσουν την πορεία αποτυγχάνει, καθώς τοποθετούμε το πανό της συνέλευσής μας στην κεφαλή της πορείας για να ανασυγκροτηθεί το μπλοκ και περιφρουρώντας το παραμένουμε στο δρόμο. Στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στην πλατεία Λαού για να συναντήσουμε το άλλο κομμάτι της πορείας, στρίβουμε στην οδό Ψαρών. Έχοντας διασχίσει ήδη αρκετά μέτρα μέσα στους ιδιαίτερα στενούς δρόμους, δεχόμαστε απρόκλητα αλλεπάλληλες επιθέσεις από ομάδες ματ και δελτα από όλα τα μέτωπα που καταλήγουν σε 73 προσαγωγές, από τις οποίες οι 64 γίνονται συλλήψεις.
Αντίστοιχη ήταν η κρατική αντίδραση σε αντιφασιστικές πορείες σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα, καθώς και στην τοπική αντιφασιστική πορεία (16/09) σε Βύρωνα-Παγκράτι. Συγκεκριμένα, με το τέλος της πορείας ομάδες ΔΕΛΤΑ προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν με την προσαγωγή δύο αντιφασιστών και την ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, Η άμεση επέμβαση του αλληλέγγυου κόσμου απέτρεψε τελικά τις προσαγωγές. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να διαπιστώσει μια συγκεκριμένη στόχευση για έντονη καταστολή κάθε πορείας με αντιφασιστικό χαρακτήρα.
Κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες από τα κάτω, δεχόμαστε βίαιη καταστολή επειδή ακόμη επιμένουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και να σηκώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στο ολοκληρωτικό κράτος και στους μηχανισμούς του. Επειδή για άλλη μια φορά κατεβαίνουμε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, μαχητικά και συγκροτημένα, ως αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και αποφάσεων. Αποφάσεις που μεταξύ άλλων έχουν σκοπό να αποτρέψουν κανιβαλιστικές λογικές και συμπεριφορές που τραυματίζουν τις σχέσεις αλληλεγγύης και αγώνα των εκμεταλλευόμενων.
Όσον αφορά στις συλλήψεις στο σωρό, ενδεικτικό της λογικής πίσω από αυτές είναι ότι πέντε άτομα που αρχικώς προσάγονται, τελικά αφήνονται ελεύθερα, επειδή δε χωράνε στα αστυνομικά οχήματα κατά τη μεταφορά στη ΓΑΔΑ. Γεγονός είναι ότι η απόδοση κατηγοριών κατά τη σύλληψη είναι σαν την κλήρωση Λόττο, εντελώς τυχαία. Κατά αυτόν ακριβώς τον τρόπο, τυχαία, οι συλληφθέντες μοιράζονται σε υπό-ομάδες ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες σύλληψής τους. Ειδικότερα η μαζικότητα των συλλήψεων αποσκοπεί στην αποθάρρυνση συμμετοχής σε διαδικασίες αντίστασης και αγώνα προσπαθώντας να διαχύσει το φόβο της καταδίκης με την επιβολή ποινών. Επίσης παράλληλα με την χαρτογράφηση και το φακέλωμα που επιτυγχάνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το κράτος κερδίζει και με την υποβολή των συλληφθέντων αγωνιστών σε καραντίνα με την πολύχρονη δικαστική τους ομηρεία.
Από την άλλη δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι το μέγεθος της καταστολής είναι απόρροια των συγκρούσεων και μόνο. Μας είναι ξεκάθαρη η πολιτική απόφαση από πλευράς κράτους να καταστέλλει άγρια κάθε μαχητική διαδήλωση είτε συλλογικής μνήμης είτε αντιφασιστική με τελικο σκοπό να μη δημιουργούνται πηγές αντίστασεις και πολιτικών ζυμώσεων.
Η στόχευσή τους να μας τρομοκρατήσουν, να μας φοβίσουν, να μας κλείσουν στα σπίτια μας είναι ξεκάθαρη. Το ίδιο ξεκάθαρη λοιπόν είναι και η απάντησή μας. Από το ίδιο βράδυ και για τις επόμενες 48 ώρες, εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρεθήκαμε έξω από τη ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια Πειραιά. Ανυποχώρητα παρά τις προκλήσεις των μπάτσων, μέχρι την απελευθέρωση των συντρόφων μας τη μεθεπόμενη μέρα.
Είμαστε εδώ, ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα στις γειτονιές μας και σε κάθε γειτονιά. Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, να δημιουργούμε εστίες αγώνα και να αντιστεκόμαστε στο κλίμα του φόβου που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Δεν πτοούμαστε, αντίθετα, οργιζόμαστε και προχωρούμε πιο δυναμικά. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στους συλληφθέντες και απαιτούμε αυτή η δικαστική αθλιότητα να σταματήσει.
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

syneleysikatoikwnvkp.squat.gr

tapiextourgeio@gmail.cexom

πηγή: http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/2015/01/07/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83/


1 2 3

8 Γενάρη, 11.00πμ, διακαστήρια Πειραιά, για τη δίκη των συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορεία στις 18/9/14 στο Κερατσίνι

8 Γενάρη, 11.00πμ, διακαστήρια Πειραιά, για τη δίκη των συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορεία στις 18/9/14 στο Κερατσίνι

Την Πέμπτη 18/9/2014 βρεθήκαμε στους δρόμους του Κερατσινίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ήμερα μνήμης και αγώνα ενάντια στον φασισμό. Κατεβήκαμε στον δρόμο συνειδητά και οργανωμένα -σε μπλοκ με πανό και περιφρουρήσεις- υπερασπιζόμενοι, για ακόμη μια φορά, τις συλλογικές μας αποφάσεις, δηλαδή αυτοοργανωμένα δίχως κομματικές διαμεσολαβήσεις.

Για εμάς ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει με μία διαδήλωση, ούτε περιορίζεται σε καταγγελτικές δηλώσεις. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι και θα πρέπει να παραμείνει διαρκής, ολομέτωπος μέσα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Στις σχέσεις, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, ο φασισμός αντιμετωπίζεται συλλογικά και αδιαμεσολάβητα μέχρι την οριστική εξάλειψή του.

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/1 στις 11.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

κάλεσμα : Συνέλευση συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στις 18/9/2014 στο Κερατσίνι

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2015/01/...