Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 19.00

Συνέλευση για αντιεκλογική καμπάνια

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ
συνέλευση Κυριακή 18 Ιανουαρίου, 19.00, Γκίνη

Από το 2010 και μετά το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται διαρκώς σε μια ρευστή συνθήκη, όπου οι κυβερνήσεις αλλάζουν η μία μετά την άλλη, κόμματα ανεβάζουν τα ποσοστά τους και διεκδικούν το μερίδιό τους από την πίτα της κυβερνητικής εξουσίας ενώ άλλα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο. Όλα αυτά δεν είναι παρά ανακατατάξεις εντός του πολιτικοοικονομικού συστήματος, που οδεύει προς την καταστροφή του και οι προσπάθειες του προκειμένου να διασωθεί και να διαιωνίσει την κυριαρχία του.
Οι εκλογές του 2015 αποτελούν συνέχεια αυτών του 2012 όπου η κρισιμότητά τους έγκειται στη σημασία τους ως προς το σημείο επανανομιμοποίησης της αστικής δημοκρατίας. Όπου στόχος τους ήταν και είναι να κατευνάσουν την κοινωνική οργή, να αποσπάσουν εκ νέου την κοινωνική συναίνεση, να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους καταπιεσμένους από το ότι καμία όψη του καπιταλισμού δεν θα διεξάγει ποτέ κοινωνική πολιτική.

Για τον κόσμο του αγώνα το ζητούμενο δεν γίνεται να είναι να πέσει η τωρινή κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από την καθεστωτική αριστερά. Ο Συ,ρι.ζα που επιχειρούσε να χειραγωγήσει, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, αποπειράται τώρα να τους κεφαλαιοποιήσει διατυμπανίζοντας ότι η νίκη του στις εκλογές, και η κατάληψη της εξουσίας από αυτόν αποτελεί και νίκη όλων των αντιστάσεων των από τα κάτω και τη δικαίωσή τους.
Ο κόσμος του αγώνα πρέπει να κλείσει τα αυτιά τους στις φωνές των σειρήνων που τους καλούν να αφήσουν τον αυτοοργανωμένο, αδιαμεσολάβητο και αντιθεσμικό δρόμο του αγώνα για μία ψήφο. Μία ψήφο που θα δώσει λευκή επιταγή στους επόμενους διαχειριστές του συστήματος να παίξουν με τους όρους της εκμετάλλευσής και καταπίεσής μας, χωρίς ούτε να μπορούν ούτε να θέλουν να κάνουν ποτέ τίποτα για να πάψει να υπάρχει.
Ως αναρχικοί αντιτασσόμαστε εξ αρχής σε κάθε εκλογική διαδικασία και συμμετοχή, προτάσσοντας την ταξική-κοινωνική αυτοοργάνωση. Δε θα μπορούσαμε ποτέ να θεωρήσουμε πως η συμμετοχή στις αστικές εκλογές με οποιοδήποτε τρόπο, μπορεί να αποτελέσει λύση ή να βελτιώσει τις συνθήκες καταπίεσης και εκμετάλλευσης που υφίσταται η τάξη μας.
Καλούμε σε ενεργό αποχή, γιατί αυτό είναι το μόνο που μπορούν να φοβηθούν οι κυρίαρχοι. Δηλαδή την οργάνωση του συνολικού αγώνα μας με αδιαμεσολάβητα, αντιθεσμικά, οριζόντια χαρακτηριστικά στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές, στους δρόμους. Για την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, και ενός κινήματος ικανού να αντιπαρατεθεί στο υπάρχον, έξω από τα όρια του συστήματος, ριζοσπαστικοποιώντας τους αγώνες στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι Καπιταλισμός ή Επανάσταση

Για ένα κόσμο Ισότητας, Ελευθερίας, Αλληλεγγύης.
Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

αναρχική συλλογικότητα "Ο.72"
"οδοιπόρε δεν υπάρχει δρόμος, τον ανοίγεις βαδίζοντας"

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1538374/