Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 στις 19.00

Banquet: Nέα συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης

Η εργοδοσία εντείνει την επίθεσή της με απολύσεις και ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει το κατάστημα. Όλοι σήμερα να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην τρομοκρατία της επιχείρησης και να επιμείνουμε στα δίκαια αιτήματά μας.

Η εργοδοσία του ρεστοράν Banquet προχωρά μέσα στο καλοκαίρι σε νέες επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους του καταστήματος και στην επιτροπή αλληλεγγύης:

  • Ετοιμάζεται να ανοίξει το κατάστημα δίχως να ενημερώσει τους εργαζόμενους που έχουν κάνει καταγγελίες.
  • Έχει κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Έχασε την πρώτη αίτηση, αν και "κέρδισε" το ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ. Κατόπιν έκανε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι έβριζαν (!) ότι προκάλεσαν δολιοφθορές (!) και ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα! Η αίτηση αυτή θα εκδικαστεί 1 Σεπτέμβρη.
  • Προχώρησε σε νέες εξώδικες απολύσεις όλων των εργαζομένων που είχαν κάνει καταγγελία.
  • Η μάχη στο εστιατόριο Banquet, μάχη όλων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του επισιτισμού και όχι μόνο, μπαίνει σε μια νέα φάση και στην τελική ευθεία. Απαιτείται η ενεργητική παρουσία όλων μας στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα. Οι εργαζόμενοι του Banquet και η επιτροπή αλληλεγγύης δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...