Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 στις 18.00

BANQUET: συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης

Η εργοδοσία του ρεστοράν Banquet προχωρά μέσα στο καλοκαίρι σε νέες επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους του καταστήματος και στην επιτροπή αλληλεγγύης:

  • Προχώρησε σε νέες εξώδικες απολύσεις και των 7 εργαζομένων που είχαν κάνει καταγγελία.
  • Ετοιμάζεται να ανοίξει το κατάστημα δίχως να ενημερώσει τους εργαζόμενους που έχουν κάνει καταγγελίες.
  • Έχει κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Έχασε την πρώτη αίτηση, αν και "κέρδισε" το ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ. Κατόπιν έκανε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι έβριζαν (!) ότι προκάλεσαν δολιοφθορές (!) και ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα! Η αίτηση αυτή θα εκδικαστεί 1 Σεπτέμβρη.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν 3 παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 23, 24 και 25 Αυγούστου όπου το κατάστημα ήταν κανόνικά στημένο για να λειτουργήσει αλλά δεν δεχόταν πελάτες και οι μόνοι που κάθονταν εκεί ήταν τα αφεντικά, ο δικηγόρος τους και κάτι παρατρεχάμενοι.

Την πρώτη μέρα ένας από αυτούς προσπάθησε να δημιουργήσει ένταση βιντεοσκοπώντας από κοντινή απόσταση μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης με το κινητό του, όμως η προσπάθεια του έπεσε στο κενό αφού κανείς δεν τσίμπησε στις προκλήσεις. Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες του μαγαζιού και ο δικηγόρος τους πίεζαν την αστυνομία που παρακολουθούσε από κοντινή απόσταση να επέμβει.

Μετά το τέλος της πρώτης παράστασης διαμαρτυρίας τα αφεντικά κατέθεσαν νέα μύνηση ονομαστικά στους εργαζομένους που έχουν κάνει καταγγελία και σε κάποια μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.

Η μάχη στο εστιατόριο Banquet, μάχη όλων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του επισιτισμού και όχι μόνο, μπαίνει σε μια νέα φάση και στην τελική ευθεία. Απαιτείται η ενεργητική παρουσία όλων μας στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα και στις υπόλοιπες δράσεις της επιτροπής αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι του Banquet και η επιτροπή αλληλεγγύης δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...